Groenterolletjes met mangodip

Groenterolletjes met mangodip

Geef jij wel eens iemand een welgemeend compliment?  “Wat zit je haar leuk vandaag” of “even met jou mogen babbelen heeft mij enorm veel deugd gedaan”.  Het klinkt allemaal vanzelfsprekend en toch zijn er heel weinig mensen die de moeite nemen om uit te spreken wat ze vaak wel denken en voelen.  Heel erg jammer want het geven en ontvangen van een compliment recht uit het hartje maakt intens gelukkig.  Wanneer je even wil stilstaan bij de positieve kantjes die je bij een ander ziet en voelt, dan ga je die dingen ook onthouden en dat geeft een warm gevoel vanbinnen.  Probeer maar eens om een tijdje het moois dat je opmerkt bij de ander te verpakken in een compliment en het dan heel oprecht aan de ander te geven.  Het geeft een boost.  Wanneer je zelf een compliment mag ontvangen, geniet er dan vooral van en aanvaard het op een elegante manier door dankjewel te zeggen.  Toen ik deze heerlijke groenterolletjes met mangodip op tafel toverde en overladen werd met complimenten werd ik er zowaar ongemakkelijk van.  Ik besefte toen dat ik misschien af en toe ook mezelf en niet alleen de anderen een pluimpje mag geven. Want ook dat is super belangrijk! Zeker wanneer je wel eens streng voor jezelf durft te zijn 😉

Tableware: Le Creuset Deep Teal

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

Groenterolletjes:
Ik maakte veggie groenterolletjes, maar restjes kip of kalkoen passen hier ook perfect bij.
Je kan dit serveren bij de aperitief, als voorgerecht of als lichte lunch.  Pas de hoeveelheden aan naar wens.

8 rijstpapier vellen (kleine vellen)
2 grote wortels
½ komkommer
1 gele paprika
1 rode paprika
verse koriander naar smaak

Mangodip:
1 rijpe mango
1 teentje look
1 sjalot
scheutje rijstazijn
½ cm verse gember

Hoe maak je het:
Je kan dit gerechtje perfect op voorhand maken.
Was de groenten en snijd ze in julienne (dunne reepjes).  Schillen is niet nodig, maar neem wel je tijd om dun te snijden.  Leg de gesneden groenten in verschillende kommetjes.

Neem een grote kom met water en dompel één voor één het rijstpapier onder in het water.  Leg dan het velletje op een vochtige keukenhanddoek.  Leg telkens wat groenten en fijn gesnipperde koriander in het midden van een velletje.  Vouw eerst de onderkant van het vel rijstpapier over de vulling.  Vouw dan de zijkanten naar binnen en rol vervolgens strak op van onder naar boven.  Verpak elk rolletje in vershoudfolie en bewaar in de koelkast terwijl u de dipsaus maakt.

Schil hiervoor een rijpe mango en snijd zoveel mogelijk vruchtvlees van en rond de grote pit van de lekkere steenvrucht.  Schil de sjalot en snipper fijn.  Stoof de snippers aan in neutrale olie.  Wanneer de sjalot glazig is geworden, voeg je het vruchtvlees van de mango toe.  Voeg ook fijngesnipperde look en vers geraspte gember toe.  Eindig met een scheutje rijstazijn en laat het geheel onder een deksel rustig pruttelen.  Na ongeveer 15 minuten ontstaat er een soort confituur.  Blend tot een gladde dipsaus en laat afkoelen.

Serveer de afgekoelde mangodip met de groenterolletjes die je met een scherp mes in de helft snijdt.

Hier scoor je zeker een complimentje mee 😉

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur me een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,

 

 

 

 

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply