Linzen hebben misschien wel een negatieve bijklank, het is een lekker product. Bovendien zijn ze heel gezond. Zo bevatten ze veel gezonde koolhydraten en leveren ze volop energie. Ook zijn ze een goede bron van plantaardige eiwitten, vitamines, mineralen en vezels. Ik gebruik ze graag in soepjes, maar ook een salade met linzen sla ik niet af. Deze groentesoep met groene linzen is een veggie maaltijdsoep. Gemakkelijk en snel klaar.
Wat dit soepje een extra kruidige smaak geeft, is het laurierblaadje. Het lepeltje zure room brengt dan weer alles in evenwicht.
Wat heb je nodig (1 liter soep):
1 grote ui
1 stronk prei
2 stengels selder
4 wortels
200 g groene linzen
1 liter groentebouillon
soepkruiden van Verstegen
1 laurierblaadje van Verstegen
olijfolie
Extra:
zure room
bladpeterselie
Hoe maak je het:
Pel de ui, schil de wortels, verwijder de groene delen van de prei. Snijd de groenten in brunoise (kleine dobbeltjes). Stoof de groentjes in een beetje olijfolie. Spoel de linzen onder koud stromend water en voeg toe bij de groenten. Schenk de bouillon bij de groenten en breng op smaak met de soepkruiden en het laurierblaadje. Laat 30 min pruttelen of tot de groenten gaar zijn. Verwijder het blaadje laurier.
Schep de groentesoep met groene linzen uit en serveer met een lepeltje zure room en wat bladpeterselie.
Geniet van je kommetje vullende soep.
Nog meer zin in linzen? Dit soepje met rode linzen en kokosmelk gaat je zeker smaken
Liefs
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.