Skip to content Skip to footer

Avocado, ik ben er dol op.  Zeker verwerkt in een homemade guacamole.
Deze avocadomousse afkomstig uit het zuiden van Mexico is echt heel makkelijk zelf te maken dus waarom zou je dan kiezen voor een kant en klaar versie?
Gucamole is lekker als dipper met tortillachips, maar ook bij een wraps met gepaneerde kip en zoetzure rode ui.  Een toppertje voor een gezellig feestje.
Je kan het vruchtvlees pletten met een vork (mortier) zodat je een guacamole met structuur krijgt of kiezen voor een gladde versie.  Dan gebruik je een blender.

Belangrijk is om rijpe avocado’s te kopen, maar hoe herken je die? Ik geef 3 tips:

  • De kleur kan een indicatie zijn.  Hoe donkerder de schil, hoe rijper je avocado.
  • Ik duw ook altijd voorzichtig aan de schil.  Wanneer deze lichtjes meegeeft dan is de avocado meestal klaar voor consumptie.
  • Een derde tip is die van het steeltje.  Wanneer je dit verwijdert en er verschijnt een helder groen holletje dan is je avocado ready to eat.

Wat heb je nodig:
2 rijpe avocado’s
1 sjalot
sap van 1 limoen
1 eetlepel zure room
lekkere olijfolie
cayennepeper
grof zout
gemalen koriander

Hoe maak je het:
Gebruik rijpe avocado’s.  Pel de avocado’s en verwijder de pit. Schil de sjalot en snijd in fijne stukjes.
Doe het vruchtvlees van de avocado in een blender of plet het met een vork voor meer structuur.
Meng de fijne sjalot eronder.
Doe wat sap van een limoen bij het mengsel.
Voeg een scheutje lekkere olijfolie en een lepeltje zure room bij de guacamole en meng goed tot een homogene massa.
Kruid met zout, cayennepeper en gemalen koriander.

Mmm …

Liefs,

mieke

 

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.