Skip to content Skip to footer

Halloween brownies

Mie en Place Halloween brownies

Halloween is in het land en of je er nu voor of tegen bent, je kan niet om het (commercieel) feest heen.  Of het heel verstandig is om dit jaar verkleed als spook van deur tot deur te trekken, dat betwijfel ik. Halloween vieren kan je natuurlijk ook thuis.  Misschien ga jij voor een echte Halloweenparty en versier jij je huis wel graag met uitgeholde pompoenen, nepspinnen en doodskoppen?  Of maak jij er misschien liever een verkleedpartij van?  Hier thuis hou ik het bescheiden, maar bak ik wel iets spooky om zoet te griezelen.  Vorig jaar vielen mijn enge appelflapjes in de smaak, hoewel er ook mensen waren die ze schattig vonden … lap 😊!  Dit jaar ga ik voor Halloween brownies met een griezelige topping.  De nepspinnetjes zorgen voor een extra eng effectje zeker wanneer Nick en Camille ze overal voor mij verstoppen …

Wat heb je nodig:

Chocolade brownies (voor één bakplaats vol):
300 g bruine rietsuiker
1 zakje vanillesuiker
275 g hoeveboter zonder zout
6 eieren
100 g zelfrijzende bloem
400 g pure chocolade van Côte d’Or

Spinnenweb:

5 tal marshmallows

Hoe maak je het:

Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.  Verwarm de oven op 170 °C.
Smelt de boter en de chocolade “au bain-marie”.  Doe dit zodat de chocolade niet kan verbranden en hierdoor een bittere smaak zou afgeven.  Hoe doe je dit nu?  Het klinkt in ieder geval allemaal ingewikkelder dan dat het is.  Breng in een ruime kookpot water tot het kookpunt. Plaats in deze kookpot een iets kleinere steelpan of kookpot.  De kleinere kookpot mag het water in de grotere kookpot net niet raken.  De chocolade en de boter gaan in de kleinere kookpot smelten, maar niet het kookpunt bereiken.

Breek de eieren in een grote mengkom en klop ze even door voordat je de suiker erbij voegt.  Dit doe je zodat de eierdooiers niet zouden verbranden wanneer je de suiker toevoegt.  Klop de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker tot een schuimig, wit mengsel. 

Doe de gesmolten chocolade bij het eiermengsel en meng alles zorgvuldig door elkaar.  Zeef de bloem over de kom en roer goed.  Je zeeft de bloem zodat die zich beter zou laten vermengen.  Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.  Bak 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven.  Laat dit alles op de bakplaat een nachtje afkoelen en opstijven.   Snij de korstjes van het gebak en verdeel vervolgens voorzichtig in vierkantjes (5cm x 5cm).  Gebruik hiervoor een broodmes of pizzasnijder.

Voor het spinnenweb verwarm je de marshmallows in de microgolfoven gedurende 30 seconden op 600 Watt.  Ze zien er nog heel uit, maar geen paniek.  Wacht even een paar minuutjes en trek dan een stukje marshmallow uit elkaar met je vingers.  Trek de draad over de brownies, laat je fantasie de vrije loop.  Dit is echt het leukste deel van Halloween.  Alléz … buiten dan het moment dat je de spinnen op de Halloween brownies gaat plaatsen.

Veel griezelplezier!

Liefs,

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.