Hartige gegrilde fruitsalade

Hartige gegrilde fruitsalade

Nu het zomer is, vind je ze weer volop in het fruitrek: de steenvruchten.  Zoet, sappig en heerlijk als tussendoortjes om uit de hand te eten, maar wist je dat je er ook een heerlijke zonnige salade mee kan maken?
Ik maak een hartige gegrilde fruitsalade met perzik, nectarine en abrikoos.  Ik voeg er nog blauwe bessen en druiven aan toe.  Het hartige komt van een smeuïge gorgonzola. Heerlijk bij het peperachtige van de rucola. Een verrassende salade met een fantastische, frisse sinaasappelvinaigrette.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

Voor de salade:

2 perziken
2 nectarines
2 abrikozen
handvol blaadjes verse basilicum
handvol blauwe bessen
handvol witte druiven zonder pit
handvol rucola
ongeveer 200 g gorgonzola (eigen voorkeur)

Voor de sinaasappelvinaigrette:

2 eetlepels vers geperst sinaasappelsap
6 eetlepels lekkere olijfolie
enkele druppels citroensap
vers gemalen, zwarte peper

Hoe maak je het:

Pers een halve sinaasappel en maak met 2 eetlepels van het sap en 6 eetlepels olijfolie een vinaigrette.  Voeg enkele druppels citroensap toe en breng op smaak met vers gemalen, zwarte peper.
Snijd de druiven doormidden en spoel de rucola en de blauwe bessen. Spoel het fruit en snijd het in schijfjes of partjes.
Verwarm een grillpan.  Grill de perziken, nectarines en abrikozen tot ze mooie grillstrepen hebben en warm zijn.
Dresseer het gegrilde fruit, de blauwe bessen en de druiven op de borden.  Werk af met wat blaadjes rucola en basilicum.  De kaas en de lekkere vinaigrette maken de borden af en klaar om te serveren.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply