Hartige muffins met kaas

Hartige muffins met kaas

Onze vrienden maken regelmatig een hartig brood met salie en gerookt vlees.  Zo’n lekkere combinatie!  Een eenvoudig recept waarbij nog gekneden wordt met de handen om nadien trots zijn op het fantastische resultaat.  Echt top en met zo veel liefde gemaakt.  Ik liet me inspireren door de vriendschap en de gedeelde passie voor koken en maak hartige muffins met kaas.  Ik maak ze met oude kaas, tomaatjes en een beetje salie.  De kleine toets van graantjesmosterd maakt deze muffin zo heerlijk hartig.  Ideaal  in combinatie met een eenvoudig slaatje en een glaasje wijn.  Een op en top borrelgerechtje of voorgerechtje.  Of misschien wel een lunchbox ideetje.  Wat denk je ervan?

Wat heb je nodig voor minstens 12 muffins:

300 g bloem
9 g bakpoeder
2 eieren
12-tal smaakvolle kleine tomaten
100 g oude kaas
1 grote eetlepel graantjesmosterd
300 ml melk
80 ml olijfolie
peper
zout
10-tal blaadjes salie (naar eigen smaak)

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 180 °C.
Zet alvast een muffinbakplaat klaar met vormpjes erin.  Vet de papiertjes in met behulp van een borsteltje of een spray.

Weeg de ingrediënten zorgvuldig af en zet ze klaar op je werktafel.
Gebruik een keukenrobot om de kaas fijner te malen.  Je kan de kaas ook in fijne blokjes snijden en zo gebruiken.

Snipper de salie fijn.
Was de tomaten, droog ze met keukenpapier en snijd ze in de helft.
Zeef de bloem in een kom en meng met bakpoeder.  Meng er een voor een de eieren onder en voeg de melk en de hoeveelheid olijfolie toe.  Spatel de geraspte kaas toe onder het beslag.  Roer tenslotte de fijngesnipperde salie onder het deeg en breng op smaak met peper, zout en een grote lepel mosterd.

Vul de ingevette papiertjes elk met 2/3 van het beslag en werk af met een half tomaatje.
Plaats de muffins in de voorverwarmde oven en bak ze in ongeveer 35 minuten gaar.
Ze mogen goudbruin zijn vanbuiten.  Controleer of ze gaar zijn door er met een prikker in te steken.  Blijft er geen beslag aan je prikker hangen dan zijn ze prima.

Haal de gare muffins uit de oven en laat ze even afkoelen.
Serveer ze lauw met een eenvoudig slaatje.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply