Hartige pannenkoeken

Hartige pannenkoeken

Een van de eerste gerechten die mijn man ooit gemaakt heeft voor mij zijn hartige pannenkoeken.  Het moet zo’n 20 jaar geleden zijn en ik herinner ze me nog steeds.  Vooral omdat ik nu weet dat Nick zijn talenten niet echt in de keuken liggen en hij zichzelf die dag dus overtroffen heeft.  Die dag heeft hij bewezen dat hij niet alleen beschikt over een enorme portie wilskracht en doorzettingsvermogen.  Hij heeft ook mensenkennis want zijn idee om mijn hart te winnen via eten was uitermate briljant.  Hij had het op geen betere manier kunnen proberen.  😉 Toen ik enkele jaren later zwanger was van onze dochter en doodmoe op de zetel lag, bewees hij dat zijn sterke wil die ik gezien had in het begin van onze relatie geen toevalstreffer was.  Want ook zijn vol-au-vent die hij (buiten enkele instructies) helemaal vers en zelf maakte getuigde opnieuw van wilskracht en doorzettingsvermogen.  Het moet liefde zijn die hem, ondanks de stress die hij soms voelt tijdens het koken, toch lekkere spaghettisaus doet maken en daar ben ik dankbaar voor.  Voor de wilskracht en het doorzettingsvermogen, maar vooral voor de liefde van mijn Nick.

Wat heb je nodig (12 stuks):

Pannenkoek:
200 g bloem
50 g bakboter
4 eieren
½ liter melk
snuifje zout

Vulling:
200 g spinazie
1 wit van prei
2 teentjes look
180 g ham
200 g kaas
zwart gemalen peper
grof zeezout
scheutje olijfolie

Hoe maak je het:

Maak eerst het pannenkoekenbeslag.  Weeg de ingrediënten zorgvuldig af en laat de boter alvast smelten op een laag vuur.  Kluts de eieren en zeef hierbij de bloem.  Meng de bloem met de eieren. Voeg de melk en de gesmolten boter toe en roer met een garde tot een pannenkoekenbeslag.  Kruid met zout.  Zet het beslag even opzij.

Snijd de prei in ringen en was zorgvuldig.  Snipper de lookteentjes fijn.  Verwarm wat olijfolie in een pan en stoof hierin de preiringen, de babyspinazie en de look.  Kruid met  wat vers gemalen zwarte peper en zout.  Wanneer de spinazie geslonken is, schep je alle groeten uit de pan en bak je een eerste pannenkoek.  Wanneer de randen van je pannenkoek wat bruin worden, draai je deze om en strooi je wat kaas in het midden van het deeg.  Leg hierop wat groentjes en wat ham.  Bak de pannenkoek nog verder voor enkele minuten en serveer lekker warm.

De liefde gaat door de maag en dit geldt niet enkel voor de man. 😉

Liefs,

 

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply