Binnenkort mag je weer afspreken met een aantal vaste vrienden. Je kan dus al hardop gaan dromen van dat eerste aperoke met de besties. Ondertussen hoef je natuurlijk de gezelligheid van samen te aperitieven niet te missen. Met je gezin onder een stralend zonnetje in de tuin of een e-peritiefje vanop afstand het zorgt voor de nodige ontspanning. Wil je er thuis echt een feestje van maken, tover dan eens deze hartige popcorn met een bijzondere smaak op tafel. Zoete popcorn voor tijdens de film kent iedereen en misschien heb jij je al eens gewaagd aan een zoute variant met kippenkruiden? Lekker, maar met dit recept pimp je jouw hartige popcorn tot een heerlijke culinaire snack. Zo klaar, maar wel mega verslavend dus maak meteen maar een hoop.
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
een goede scheut maïsolie (of andere neutrale olie)
100 g maiskorrels
snuif chilipoeder
snuif paprikapoeder
20 g gesmolten boter
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
grof gemalen zeezout
Hoe maak je het:
Neem een anti-kleefpan én een deksel anders regent het straks popcorn in je keuken 😊 Zorg dat je topping klaarstaat voordat je begint te poffen. Giet een goeie scheut maïsolie in de pan. Genoeg om er ronddraaiend de bodem mee te bedekken. Verwarm de olie en test of de olie warm genoeg is door er één mais korrel aan toe te voegen. Plaats een deksel op de pan en wacht tot de korrel poft, voeg nu de rest toe en zet snel het dekstel op je pan. Verlaag je vuur en wacht tot de mais is uitgepoft . Schud de popcorn in een schaal en verdeel er de chilipoeder, paprikapoeder en het zout over. Giet de gesmolten boter al scheppend over de hartige popcorn. Werk af met Parmezaanse schaafsels en serveer.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs,
