Havermout cupcakes

Havermout cupcakes

Na granolabananengranola en havermoutkoekjes laat ik vandaag nog een ander idee om met havermout te maken op jullie los.  Deze keer is het een recept voor overheerlijke havermout cupcakes.
Makkelijk, gezond, voedzaam en een paar extra bonussen … Benieuwd?  Lees snel verder …

De eerste bonus is dat ze je lang een verzadigd gevoel geven.  Ik maak ze dus vaak voor ontbijt.
Een ander voordeel is dat je ze gewoon op voorhand maakt en je zelf dus ’s morgens een beetje langer kan blijven liggen.  Hoewel me dat nog nooit gelukt is omdat mijn nieuwsgierigheid naar de nieuwe dag altijd veel te groot is.  🙂

Naast mijn trouwe Mie en Place proevers, mochten onze twee allerliefste buurjongens Arthur en Emile deze keer de havermout cupcakes proeven en gelukkig voor mij, ze vonden ze lekker!  Bam, nog een extraatje, kidsproof en gezond.  Klinkt bijna niet te geloven, maar havermout is niet voor niets superfood!

Wat heb je nodig voor 12 cupcakes:

160 g havermoutvlokken
2 rijpe bananen
120 g dadels
2 eieren
16 g bakpoeder
80 g hazelnoten
een flinke snuif koekkruiden (of kaneel)
enkele lepels melk (je kan ook amandelmelk gebruiken)

Voor de afwerking (dit kies je natuurlijk zelf)
pure chocolade
granaatappelpitten
blauwe bessen

Hoe maak je het:

Verwarm de oefenen op 170°C.

Schil de bananen en snijd in schijfjes.  Weeg de dadels, ontpit ze en snijd ze grofweg wat kleiner.  Hak de juiste hoeveelheid hazelnoten wat kleiner.  Blend deze ingrediënten samen met de juiste portie havermout, de eieren, het bakpoeder, de melk en de koekkruiden tot een dikke massa.

Plaats cupcakes vormpjes in een cupcakes bakblik en verdeel het mengsel over de papiertjes.  Verdeel blokjes pure chocolade over de cakejes.  Druk de chocolade een beetje in het deeg.  Plaats het bakblik in de warme oven voor ongeveer 20 minuten.

Controleer met een priem of satéprikker of de cupcakes gaar zijn en laat ze even afkoelen aan de kant.
Verdeel wat fruittoppings over de nog warme chocolade.  Laat de havermout cupcakes verder afkoelen voor je ze op de ontbijttafel plaatst.

Geniet van dit heerlijk ontbijtje.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply