Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes

Koekjes voor ontbijt of gewoon als tussendoortje?  Jawel!  Toch?  Deze havermoutkoekjes bakken is een kidsproof activiteit.  Makkelijk, snel en super lekker!  De bananen maken ze zoet genoeg zodat je geen extra suiker hoeft toe te voegen.  Hou je van erg zoet dan kan je agavesiroop toevoegen.  Een gezond alternatief dus voor het klassieke koekje en perfect als ontbijtkoekje.  Ideaal voor als het ‘s morgens een keertje snel moet gaan.  Start je dag met een glimlach met deze heerlijke havermoutkoekjes.

Wat heb je nodig voor een 20-tal van deze koekjes:

3 rijpe bananen
150 g havervlokken
60 g grof gehakte hazelnoten
70 g gemalen kokos
60 g pure chocolade in stukken
30 g kokosolie
agavesiroop

Hoe maak je ze:

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Plet de rijpe bananen met een vork.  Voeg de havervlokken, de grof gehakte hazelnoten en de kokos toe.  Smelt de kokosolie op een laag vuurtje en meng met het mengsel van havervlokken.  Voeg eventueel wat agavesiroop toe.  Hak de pure chocolade in stukken en meng onder het koekjesbeslag.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak met een lepel hoopjes beslag.  Druk de hoopjes een beetje plat met de bolle kant van je lepel.

Bak de koekjes 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.  Laat ze volledig afkoelen.
Deze koekjes kan je, door de verse bananen, maar enkele dagen bewaren.
Mmm … lekkers voor ontbijt of als tussendoortje.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply