Homemade guacomole

Homemade guacomole

Avocado, ik ben er dol op.  Zeker verwerkt in een homemade guacomole.  Deze avocadomousse afkomstig uit het zuiden van Mexico is echt heel makkelijk zelf te maken dus waarom zou je dan kiezen voor een kant en klaar versie?  Dit is zo lekker als dipper met tortillachips, maar ook bij een wrap met gepaneerde kip en zoetzure rode ui.  Een toppertje voor een gezellig feestje.
Je kan het vruchtvlees pletten met een vork zodat je een guacomole met structuur krijgt of kiezen voor de gladde versie.

Belangrijk is om rijpe avocado’s te kopen, maar hoe herken je die? Ik geef 3 tips.  De kleur kan een indicatie zijn.  Hoe donkerder de schil, hoe rijper je avocado.  Ik duw ook altijd voorzichtig aan de schil.  Wanneer deze lichtjes meegeeft dan is de avocado meestal klaar voor consumptie.  Een derde tip is die van het steeltje.  Wanneer je dit verwijdert en er verschijnt een helder groen holletje dan is je avocado ready to eat.

Wat heb je nodig:
2 rijpe avocado’s
1 sjalot
sap van 1 limoen
lekkere olijfolie
cayennepeper
verse gemalen zwarte peper
grof zout

Hoe maak je het:
Gebruik rijpe avocado’s.  Pel de avocado’s en verwijder de pit.  Doe het vruchtvlees in een blender en doe er ook wat sap van de limoen bij.  Kruid met peper, zout en wat cayennepeper.
Schil de sjalot en snijd in grove stukken.  Ook dit mag in de blender.
Voeg een scheutje lekkere olijfolie toe en mix het geheel tot een homogene massa.
Proef van de guacamole en kruid indien nodig bij met peper en zout.

Liefs,

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply