Zoals elk jaar plan ik 1 keer op een jaar twee weken offline. Tijd om te genieten van de kleine dingen en exclusieve tijd voor mijn gezin, maar ook tijd om inspiratie op te doen. Hoewel ik vermoed dat ik dit jaar, ook wat ga mogen opruimen en kuisen nu de werken hier thuis eindelijk van start gaan. Een verfrissende homemade limonade zal ik dus af en toe wel kunnen gebruiken. Wat denk jij 😉? Positief dat ik ben, denk ik niet aan het stof, de rommel en zwetende werkmannen, maar denk ik alleen maar aan het mooie eindresultaat. Benieuwd of ik deze mindset ga kunnen volhouden, maar ik kijk alvast keihard uit naar het eindresultaat. Ondertussen kan jij even kijken in de winkel? Want als je snel bent, kan je nog de laatste rabarberstengels uit volle grond kopen of misschien heb je nog wat aardbeien rabarbersiroop van de overheerlijke aardbeien rabarber mocktail over? Weet je nog? Ik kreeg ondertussen heel wat reacties op mijn alcoholvrije leven en ik kan jullie vertellen dat ik nog steeds aan het genieten ben van een leven zonder wijn, cava en Martini. Zotjes hé, maar met al die fantastisch lekkere alternatieven, blijft aperitieven even heerlijk als voordien. Gelukkig maar.
Wat heb je nodig (voor ongeveer 2 glazen):
Aardbeien rabarbersiroop:
250 g rabarber
250 g aardbeien
10 dl water
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
agavesiroop naar smaak
1 stengel citroengras
½ citroen (bio)
Verder:
water
ijsblokjes
verse munt
Hoe maak je het:
Met het recept voor de aardbeien rabarbersiroop heb je 2 drankjes in één slag. Je kan er een heerlijke kruidige mocktail van maken of de siroop aanlengen met water zodat je een fantastische homemade limonade krijgt. De hoeveelheid water bepaald hoe intens je water gaat smaken voor je homemade limonade. Ik ben voorstander om de half/half verhouding aan te nemen omdat het anders teveel naar infused water nijgt. Afwerken doe je met verse munt of de Camille way met heel veel fruit erbij zodat je een alcoholvrije sangria krijgt 😉 Tja! Ze weet wat ze wilt … love it ♥
Hierbij nog eens het recept voor de aardbeien rabarbersiroop.
Schil de stelen rabarber en verwijder de uiteindes. Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd in stukjes. Verdeel de stengels rabarber in kleine stukjes en breng ze samen met de aardbeien en het water rustig aan de kook. Breng het geheel op smaak met het citroensap van een halve citroen. Je mag de uitgeknepen citroen toevoegen aan het water. Voeg ook de gekneusde stengel citroengras, het kaneelstokje en wat agavesiroop toe. Snijd de vanillestok open en schraap met de punt van je mes de zaadjes los. Voeg de zaadjes en de lege peul bij het water. Laat eventjes pruttelen en proef of je tevreden bent van de smaak. Giet het infuus door een puntzeef en druk goed aan zodat je al het vocht kan opvangen. Laat volledig afkoelen. Deze aardbeien rabarbersiroop kan je goed afgesloten wel 1 week bewaren in de koelkast.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs,
