Hotel Botteltje in Oostende

Hotel Botteltje in Oostende

Ik kreeg een uitnodiging om te gaan dineren en overnachten in een bijzonder hotel in Oostende.  Helemaal mijn ding of toch niet?  Want het gaat om een bierhotel en ikke en bier?  Enfin, met een een kaart vol gerechten met Oostendse streekproducten en een eigen huisgebakken Trappistenbrood, pak ik maar al te graag mijn koffertje en zodus … Mie ging on tour!

Wat een geluk dat ik deze kans aangenomen heb, dacht ik bij mezelf bij het binnenkomen van het hotel, want als je op zoek bent naar unieke plekjes in eigen land dan is dit er zeker één van.
In het hart van Oostende en op wandelafstand van het mooie strand, de winkelstraten (niet onbelangrijk), het Kursaal en musea, ligt een bijzonder hotel.  Een hotel met een fantastisch concept: het bierhotel Botteltje.

Het is de indrukwekkende luchter in de hal van het hotel die meteen mijn aandacht trekt.  Een opvallend exemplaar met maar liefst 26 bierflessen dat perfect binnen dit plaatje past.  De prachtige natuurstenen in de gang brengen me bij de schattigste receptie waar ik ooit heb mogen inchecken.
Je voelt meteen een warme, huiselijke sfeer. Hier ben je van harte welkom en niet alleen ik, want ook mijn man en onze dochter mogen mee op tour.  Familyproof!  Yes indeed!

We mogen logeren in de Dubuisson kamer, één van de 15 vernieuwde kamers van het unieke themahotel.  Nu moet ik zeggen dat kamer niet meteen het juiste woord is want ik schat dat we mochten vertoeven op zo’n  40 vierkante meter.  Een gigantische suite dus!  Als liefhebber van modern interieur en met mijn oog voor detail is dit helemaal mijn ding.  Prachtige verlichting, mooie natuurlijke materialen zoals warm stoer, hout in combinatie met strakke zwart/wit foto’s van de brouwerij.  Hier is over nagedacht en is er met zorg gekozen voor duurzame en stijlvolle elementen.  Bovendien is alle comfort aanwezig: maar liefst 2 dubbele boxspringbedden.  Onze dochter voelde zich prinses voor 1 nacht. Airco, een laptopsafe, frigo met biertjes uiteraard, Rombouts espressomachine, 2 flatscreens, WIFI, extra kussens, haardroger, een indrukwekkende inloop-, regendouche en zelfs een hangend toilet met sproeifunctie.  Dit is zalig overnachten en reken hierbij nog eens het verzetten van het uur van zomertijd naar wintertijd … 🙂

’s Avonds worden we verwacht in het café Botteltje naast het hotel.  Wat een ervaring!  Dat dit café een begrip is aan de kust had ik al begrepen, maar dit had ik niet verwacht.  Ik ben onder de indruk.  Het café is zoals een café hoort te zijn, gezellig druk en met de looks van iets dat ligt tussen een bruine kroeg en een Engelse gentlemans club, net zoals in de film.  Het contrast met het hotel kan qua interieur niet groter zijn, maar het past!  Het zijn de maar liefst 300 verschillende soorten bier waarvan 16 op tap, het eigen huisbier “Ostensche Strever” en de jenevers die mijn man onder de indruk brengen.  Hoewel ik mijn best had gedaan om er op mijn mooist uit te zien, begrijp ik wel dat dit het “het walhalla” is voor elke bierliefhebber.  Hier kan geen vrouw tegenop.  🙂

Mijn oog valt op de “letterlijk” grote kaart met fingerfood voor bij het aperitief, salades en enkele vlees-en vis gerechten die perfect passen bij de bieren.  Er zijn zelfs gerechtjes voor de kindjes voorzien.  Er wordt gewerkt met streekproducten en veel gerechten zijn bereid met bier.  Mijn tip voor jullie is het huisgebakken Trappistenbrood.  Je kan het zelfs bestellen op aanvraag om mee naar huis te nemen.  Heerlijk!

Wij genieten van een eerlijk en lekker menu waarbij enkele bieren in de spotlights gezet worden.  Het is hier gezellig vertoeven en na het fantastische dessert dat we met ons drietjes delen ben ik maar al te blij dat we nu niet naar huis hoeven en dat er een zalig bedje op ons wacht.

Na een deugddoende nacht, een heerlijke douche hebben we alwaar trek in ontbijt.  Ja, echt! Het ontbijt in buffetvorm is verzorgd en smaakt.  Vers fruit, huisgemaakte jam, fijne vleeswaren, een assortiment kazen, het is er allemaal.  James, de eigenaar van hotel Botteltje vertelt ons dat de zaal de volgende ruimte zal zijn die vernieuwd zal worden.  Enthousiast legt hij ons zijn ideeën uit.  Dit gaat het unieke bierhotel helemaal afmaken en voor ons is het dé perfect reden om binnenkort nog eens te gaan logeren in hotel Botteltje in Oostende.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply