Humus

Humus

Ik maak af en toe gewoon een hapjestafel.  Allemaal kleine gerechtjes op een mooi gedekte tafel.  Bordjes erbij en iedereen kan nemen waar hij zin in heeft.  Ik vind het gezellig dat de schaaltjes worden doorgegeven en dat ik mensen kan zien smullen.
Ik maak hiervoor vaak thuisgemaakte humus, ten eerste omdat ik deze dipper op basis van kikkererwten zelf heel lekker vind, ten tweede omdat je deze heerlijk kan combineren met olijven, tomaten, aubergine, verse peterselie, gegerilde paprika en allerlei soorten vers brood.  Ten derde is zelfgemaakte humus veel lekkerder dan die uit de winkel.  Gewoon proberen … toch?

Wat heb je nodig voor een schaaltje humus:

170 g gespoelde kikkererwten uit een bokaaltje
beetje water
scheutje citroensap
snuifje grof zeezout
snuifje vers gemalen zwarte peper
snuifje komijnpoeder
snuifje gerookt paprikapoeder
arachideolie
1 teentje look
handje sesamzaadjes

Hoe maak je het:

Dit is zo makkelijk …  Neem een blender en doe hierin de gespoelde kikkererwten, het citroensap, wat arachideolie, een scheutje water, het teentje look en de sesamzaadjes.  Mix alles fijn tot een fijne pasta.  Breng op smaak met het grof zout, peper, komijn en gerookt paprikapoeder. Je kan er eventueel nog een beetje water en citroensap bijvoegen.  Serveer in een mooi schaaltje met wat extra kikkererwten on top.

Liefs

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply