Heerlijk dit weertje, vind je niet? Het brengt me helemaal in the mood en die verlengde weekendjes geven me al zeker een instant vakantiegevoel. Zalig, vooral omdat mijn “congé” echt in zicht is. Bij al die summervibes horen natuurlijk ijsjes en omdat ik nog een rijpe mango had liggen, maakte ik snel heerlijke ijslolly’s met mango en framboos. Slechts een paar minuten werk en een klein beetje geduld terwijl de diepvriezer zijn werk doet, meer heb je echt niet nodig om iedereen wat lekkere verkoeling te geven. Vergeet de raketjes van de winkel want deze ijslolly’s met mango en framboos worden jouw favoriet van de zomer. Wedden?
Wist je dat je dit ook met watermeloen en aardbeien kan maken?
Wat heb je nodig (afhankelijk van de grootte van je vormpjes):
1 rijpe mango
100 g frambozen (vers of diepvries)
sap van een halve limoen
suikersiroop of agave (naar smaak)
water
Hoe maak je het:
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukken. Probeer zoveel mogelijk tegen de grote pit te snijden zodat je veel vruchtvlees kan verzamelen. Doe de stukken mango in een blender samen met het limoensap en pureer tot een gladde puree. Je kan eventueel wat water toevoegen, moest je merken dat je mengsel te dik zou zijn.
Mix de frambozen tot pulp en voeg eventueel wat agave of suikersiroop toe. De pitjes geven wat structuur dus zeker niet verwijderen.
Vul vervolgens de ijsvormpjes een beetje met het frambozenpulp. Zet ze in de diepvriezer. Bewaar de mango ondertussen in de koelkast. Wanneer de het laagje frambozen ijs is geworden, voeg je voorzichtig het mangomengsel toe. Vergeet de stokjes niet in de vormpjes te steken. Zet de ijslolly’s opnieuw in de diepvriezer. Enkele uren later kan je genieten van het lekkerste ijsje ever 😉
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs,
