ijsthee perzik met mango

ijsthee perzik met mango

Enkele weken geleden vierden we mijn verjaardag in Parijs!  Jawel ♥ .  Wat een magische stad om zalig in rond te slenteren, maar ook dé stad om heerlijk te eten en te drinken.  Camille was er gek op de homemade ice tea en nu ik de (Franse) wijntjes even in het wijnrek wil laten liggen (trop c’est trop 😉) is het tijd voor een lekker alternatief (nou ja).  In ieder geval tijd om zelf aan de slag te gaan.  Want ijsthee perzik met mango maken is echt niet moeilijk en bovendien heb je niet veel ingrediënten nodig om deze perfecte dorstlesser te creëren. Fris, fruitig en nog gezond ook.  Avoir la pêche.

Wat heb je nodig (1 liter ijsthee perzik met mango):
losse, zwarte thee (reken ongeveer 3 eetlepels thee per liter water)
agavesiroop naar smaak (esdoornsiroop of honing kan ook)
½ verse mango
½ citroen (andere helft gebruik je voor de afwerking)
4 perziken (waarvan 1 voor de afwerking)
enkele takjes verse munt
veel ijsblokjes (of ijsbollen)

Hoe maak je het:
Om echt lekkere ijsthee te maken, neem je best even de tijd.  Veel moeite is het niet hoor, maar het resultaat is extra veel smaak.  Doe de thee bij de hoeveelheid koud water en dek het zorgvuldig af  Laat de thee een nacht koud trekken … cold brew weet je nog?  Gebruik een fijne zeef (of theedoek) om je thee te zeven.  Voeg eventueel agavesiroop toe wanneer je het graag wat zoeter hebt.  Dit is natuurlijk naar smaak.  Breng op smaak met het sap van een halve citroen.  Pureer een halve verse mango en voeg het sap bij de thee.  Was de perziken zorgvuldig schoon.  Houd een perzik bij voor de afwerking.  Snijd de andere perziken in dunne plakken en voeg bij de thee.  Laat je ijsthee nu (afgedekt) afkoelen in de koelkast.
Doe ijsblokjes in een mooi glas.  Giet vervolgens ijsthee in het glas en versier met een schijfje perzik, een schijfje citroen en verse munt.

Deze ijsthee is ook lekker wanneer je een een siroop van de perziken door ze te koken in water met suiker.  Blend het geheel en voeg wat siroop toe aan de thee.  Laat de andere zoetstof dan zeker weg.
Zot van blauwe bessen?  Vul een grote karaf met zelfgemaakte ijsthee en werk af met blauwe bessen en perzikschijfjes.  Zo mooi op een zomerse tuintafel.

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply