Israëlische salade

Israëlische salade

Ik hou van wereldsmaken en hoewel ik een enorme boon heb voor de zuiderse keuken, is mijn hart toch ook verkocht aan de keuken van het Midden-Oosten.  Je kan me altijd blij maken met humus of falafel of shakshuka of met deze frisse Israëlische salade.  Een toppertje dat ik zelfs als ontbijt zou kunnen eten 😊.
De basis voor deze bijzonder eenvoudige lekkernij zijn de verse groenten: komkommer, tomaten en paprika.  Natuurlijk mag je naar hartenlust experimenteren met bijvoorbeeld kruiden zoals peterselie, radijsjes of sesamzaad.
De truc voor dit gerecht zit hem in het uiterst fijn snijden van de groenten.  Het resultaat is een kleurrijke, smaakvolle salade die je makkelijk kan combineren met gegrilde kip of feta.  Een heerlijk vluggertje, tenminste wanneer je bedreven bent in het snijden van brunoise.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

1 komkommer
1 rode ui
1 gele paprika
1 rode paprika
2 tomaat
handvol peterselie
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels vers citroensap
snuifje grof zeezout
snuifje vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het:

Was de groenten en snijd ze in brunoise of in kleine blokjes.  Verwijder hiervoor de zaadlijsten en andere overtollige stukken.  Snijd dan in grote, gelijke stukken en vervolgens in plakken.  Leg de plakken op elkaar en snijd in reepjes.  Draai de reepjes en snijd in blokjes.  Dit klinkt veel moeilijker dan dat het is 😉.  Doe alle gesneden groenten in een kom.

Maak de eenvoudige vinaigrette.  Doe eerst het citroensap in een kommetje en voeg de olijfolie toe.  Roer met een garde tot je een gebonden vinaigrette krijgt.  Kruid met peper en zout.  Hak de peterselie fijn en meng onder de dressing.  Roer de dressing onder de groenten.
Serveer deze eenvoudige, smaakvolle Israëlische salade met gegrilde kip.
Mmm….

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply