Skip to content Skip to footer

Italiaanse driehoekjes

Mie en Place Italiaanse driehoekjes

De derde bloemsoort die ik graag eens in de kijker zet, is een specialleke.  Gemaakt van gemalen kikkererwten en met de uiterst originele naam kikkererwtenmeel 😊 Door zijn nootachtige smaak kan je er heerlijke, hartige gerechten mee maken die bovendien glutenvrij en rijk aan eiwitten zijn.  Ideaal om wraps of pannenkoeken mee te maken. Ik maak er graag Italiaanse driehoekjes mee.  Wie dit nog niet kent zal verbaasd zijn dat je deze lekkernij met zo weinig ingrediënten kan maken.  Zoals elk gerecht uit de zuiderse keuken is het simpel, puur en vol met smaak.  Net waar ik van hou.  Ik maak deze voor de apero, maar je kan er ook platte schijfjes van maken en die dan beleggen met een eenvoudige salade.  Omdat het meel zo mooi geel is, krijg je prachtige gele, Italiaanse driehoekjes die je in je hoofd doen wegdromen van zonnige, pittoreske straatjes in het mooie Italië.

Wat heb je nodig:

300 g kikkererwtenmeel
750 ml water
2 eetlepels verse rozemarijn
Sal de Ibiza
vers gemalen zwarte peper
plantaardige olie

Hoe maak je het:

Meng in een kookpot al roerend het kikkererwtenmeel met het water tot je een homogeen deeg krijgt.  Voeg zout en peper toe.
Breng het mengsel aan de kook en blijf roeren tot het deeg van de zijkant van de pan loslaat.  Het doet wat denken aan deeg van soesjes.

Stort het deeg uit op een plaat of in een grote vierkant bakblik.  Strijk egaal en strooi de fijngehakte rozemarijn over het deeg.  Dek af en laat het volledig afkoelen in de koelkast.

Snijd driehoekjes uit het deeg.  Verwarm wat plantaardige olie in een wok of hoge pan.  Bak de driehoekjes in de sissende olie.  Bak ze met enkele tegelijkertijd.  Draai ze enkele keren om tot ze goudgeel gebakken zijn.  Laat ze een even uitlekken op keukenrol en bestrooi ze tenslotte met een beetje extra zout.

Serveer ze warm.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,