Kaas die je kan grillen, ik heb er echt waar een haat-liefde verhouding mee. Minder omwille van de smaak, maar wel omdat de kaas steeds in mijn grillpan blijft kleven. Nochtans doe ik het helemaal volgens het boekje en is mijn grillpan van een super merk 😊. Tja??? Toen ik de Yellow burger mocht proberen, waren mijn verwachting dus niet zo hoog. Je weet wel, iets over grote verwachtingen en de daarbij horende teleurstellingen. Maaaarrrrr, … de verrassing was dus eens zo groot toen ik aan de slag ging met mijn plakjes kaas, want tegen alle verwachtingen in, kleefde de kaas niet in mijn grillpan en was de smaak zoals ik die wil. Het piepte zelfs niet in de mond. De perfecte kaas dus voor een dagje zonder vlees en al zeker wanneer je er een heerlijke kaasburger van maakt. Bij dit broodje met vleesvervanger hoort nog knapperige veldsla, smaakvolle tomaten en geroosterde paprika (en dat doe je helemaal zelf). Ook zin gekregen in deze kaasburger? Lees dan zeker verder …
Wat heb je nodig:
4 Yellow burgers
4 burgerbroodjes (wil je die zelf maken, dan heb ik hiervoor een lekker recept)
2 rode paprika’s
enkele lepels olijfolie
peper
grof zeezout
200 g veldsla
enkele blaadjes verse basilicum
4 lekkere smaaktomaten
Hoe maak je het:
Verwarm de oven alvast op 200°C.
Spoel de paprika’s en snijd ze in de helft en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er wat olijfolie over en kruid ze met peper en zout. Zet de paprika’s voor een half uurtje in de oven. Ze gaan zwart kleuren, maar dat is de bedoeling 😊. Haal de zwarte paprika’s uit de oven en laat ze afkoelen.
Spoel de veldsla en de tomaten en snijd de tomaatjes in schijfjes.
Verwijder de zwarte schil van de geroosterde paprika’s en snijd in stukken.
Verwarm de broodjes zoals aangegeven op de verpakking of volgens mijn recept.
Grill de Yellow burgers in een hete grillpan of op de barbecue.
Serveer bij de kaasburger op een warm broodje samen met wat veldsla, tomaten, gegrilde paprika en wat verse basilicum.
Het geheime ingrediënt is altijd kaas of wat had je gedacht?
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs,
