Als onze dochter Camille zou kunnen kiezen dan at ze elke dag kaas en brood. Ik ken eigenlijk niemand die zo smakelijk kan eten van een kaasplankje. Heerlijk om haar zo te zien genieten van plukbrood of van een croque met soep. Als mama/blogger rust er dus een zware taak ☺ op mijn schouders. Aja, regelmatig nieuwe recepten bedenken voor haar en voor de feestdagen mag het wel eens een beetje specialer zijn. Een bijzonder amuseke dat volledig “Camille” proof is. Een kaasje op rozijnenbrood met perenchutney. Heerlijk! Wie dit wenst, kan de kaas ook vervangen door een pittige geitenkaas.
Ben jij ook gewonnen voor het idee om kleine bordjes met heerlijke mini gerechtjes te serveren met de feestdagen? Zoek dan zeker naar inspiratie op mijn blog. Misschien zijn deze mini pulled pork broodjes met pickles iets voor jou?
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
Ik haalde voor dit recept inspiratie bij Njam.
1 ongesneden rozijnenbrood
1 kaasje Camembert
4 peren (ik koos voor Conference en Durondeau)
2 sjalotjes
2 eetlepels suiker
citroensap van een halve citroen
1 vanillestokje
peper
zout
klontje boter
enkele takjes verse tijm
walnoten
Hoe maak je het:
Schil de peren en snijd ze in blokjes. Besprenkel met citroensap. Schil de sjalotjes en snipper ze fijn. Smelt een klontje boter en fruit de ui aan. Voeg de suiker toe en laat zachtjes karameliseren. Voeg de perenblokjes toe samen met het merg van een vanillestokje. Laat zachtjes pruttelen tot het sap van de peren de karamel heeft opgelost. Kruid met peper en zout. Schep de perenchutney in een weckpot en laat afkoelen. Je kan dit een tijdje bewaren op een donkere, koele plaats.
Snijd dikke plakken van het rozijnenbrood en steek er rondjes uit. Rooster de broodjes heel zacht en smeer er boter over. Leg op elk rondje een stukje kaas en zet even onder de grill van de oven. Serveer met verse tijm, walnoten en een lepeltje perenchutney (of 2).
Liefs,

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.