Kaaskoekjes

Kaaskoekjes

Wist je dat kaaskoekjes een heerlijk en hartig idee zijn voor bij de apéro en dat je ze makkelijk zelf kan maken?  Echt waar, met dit snelle recept tover je in geen tijd het perfecte hapje op tafel.  Bovendien hoef je niet naar de winkel met een ellenlange ingrediëntenlijst.  Je mag wel langs Lourdon gaan 😊  want voor deze kaaskoekjes gebruik ik drie soorten afsmakende kazen.  Een Gruyère die grot gerijpt is, Vacherin Fribourg, een Zwitserse kaas met uitgesproken smaak en een pittige klassieker namelijk Parmigiano.  Deze zoute borrel combineer ik met een zuurzoete tomatenchutney.   Heb je zin om deze zelf te maken dan kan je met mijn recept aan de slag, maar nu we toch voor makkelijk en snel gingen kan ik je deze overheerlijke kerstomaten chutney van misses Bridges aanbevelen.  Een delicatesse die je in mijn favoriete kaaswinkel kan vinden, vraag er zeker naar bij misses Faes van Lourdon.

Wat heb je nodig:

200 g bloem
100 g koude boter (of margarine)
40 g gersapte Gruyère
40 g geraspte Vacherin Fribourg
40 g geraspte Parmigiano
1 eigeel

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 200°C.

Doe de bloem in een mengkom en voeg hierbij koude klontjes boter, de kazen en het eigeel.  Was je handen en meng de ingrediënten tot een egaal deeg.

Rol het deeg tot een worst, verpak het in vershoudfolie en laat het een 30 minuten afkoelen in de koelkast.

Verdeel het deeg in gelijke hoopjes.  Ik rol bolletjes en druk die dan plat op een met bakpapier beklede ovenplaat.

Bak vervolgens de koekjes goudbruin in de oven.  Dit duurt ongeveer een 10-tal minuten.

Laat de koekjes afkoelen en serveer ze met de tomatenchutney.

Mmmm.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,

image_pdfimage_print