Skip to content Skip to footer

Kaastaart met kiwi

Mie en Place kaastaart met kiwi

Heb jij ze al gegeten die kleine kiwibessen?  Ze proeven zoet, sappig en ze zijn op hun best wanneer ze zacht en donkergroen zijn.  De Belgische kiwibessen zijn in september en oktober verkrijgbaar, dus als ze nog op jouw proeflijstje staan, dan is het nu de moment.  
Kiwibessen zijn rijk aan vitamine C en leveren weinig calorieën.  Het ideale tussendoortje dus en als het een beetje meer mag zijn dan is deze kaastaart met kiwi het perfecte zoetje van de week.  Een bodem van kokosrotsjes en een vulling van frisse plattekaas.  Nog een voordeel aan dit zondags gebakske is dat je deze taart helemaal niet hoeft te bakken, maar enkel moet laten opstijven in de koelkast. 
Ik raad je wel aan om de kiwisaus pas vlak voor het opdienen over de taart te scheppen.  In kiwi’s zit immers een enzym dat deeltjes van melk splijt en dus je taart laat schiften. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. 
Weet je wat nog zo bijzonder is aan kiwi?  Je mag de schil mee opeten.  Het klinkt misschien niet erg aantrekkelijk met al die haartjes, maar de schil bevat wel veel vezels.  Nou ja, met of zonder schil … of gewoon een lekker stukje taart.

Wat heb je nodig (voor 1 taart):

500 g volle plattekaas
250 ml melk
150 g suiker
2 eierdooiers
6 gelatineblaadjes (12 gram)
250 g kokosrotsjes
4 kiwi’s
kiwibessen voor de afwerking
enkele takjes verse munt

Hoe maak je het:

Week de gelatineblaadjes in koud water.
Verkruimel de kokosrotsjes met een blender.  Spreid het mengsel in de taartvorm.  Een springvorm is voor deze taart erg makkelijk in gebruik.  Zet de vorm in de koelkast.
Verwarm vervolgens de hoeveelheid melk op een matig vuurtje. 
Klop ondertussen de eierdooiers met de suikers op tot een bleke, luchtige massa.  Meng de plattekaas voorzichtig onder de ruban.  Knijp de gelatine uit en roer onder de warme melk.  Zorg ervoor dat de gelatine helemaal is opgelost.  Laat een beetje afkoelen en meng vervolgens onder het plattekaasmengsel.   Giet de vulling in de springvorm en laat de kaastaart minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Mix het vruchtvlees van de kiwi’s met enkele blaadjes munt.  Schep de kiwisaus over de taart en werk af met de kiwibessen.

Deze kaastaart met kiwi is het perfecte zondagsgebakje om mee uit te pakken ♥

Liefs,

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.