Skip to content Skip to footer

Kaaswafeltjes van bladerdeeg

Kaaswafeltjes van bladerdeeg

In het getal drie zit zoveel magie en aantrekking verborgen dat het ons als mens al heel lang blijft triggeren.  Denk maar aan liedjes waarin drie een hoofdrol speelt.  Je kent waarschijnlijk ook een aantal spreekwoorden met drie?  Drie wordt gebruikt in slogans en is een belangrijk getal in wiskundeles.  Wat je misschien nog niet wist, is dat ik je drie redenen kan geven waarom je deze kaaswafeltjes van bladerdeeg echt eens zou moeten proberen.
1.  Voor deze heerlijke kaaswafeltjes heb je maar drie ingrediënten nodig 😊
2.  Je haalt je wafelijzer nog eens uit de kast.
3.  Onverwacht volk op je terras?  Dit hapje tover je in één, twee, drie op tafel.

Wat heb je nodig (ongeveer 12 wafeltjes):

1 rol bladerdeeg (of 3 want deze kaaswafeltjes zijn heerlijk)
sneetjes Old Amsterdam belegen
1 eigeel

Hoe maak je het:

Verwarm het wafelijzer.

Rol het deeg uit en steek er rondjes uit met een uitsteekring of een bordje.  Beleg de helft van de rondjes met een plakje kaas.  Klop de eidooier los met een beetje water en strijk de randen van de rondjes ermee in.  Leg er nu het tweede rondje bladerdeeg bovenop en druk de randen zeer goed aan.   Het eigeel zal ervoor zorgen dat alles goed blijft plakken.

Bak de wafeltjes goudbruin in het wafelijzer.

Serveer warm met bijvoorbeeld tomaatjes uit de oven.

Liefs,

Nog meer ideetjes om met je wafelijzer te doen?

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.