Kaneelrolletjes met blauwe bessen en amandel

Kaneelrolletjes met blauwe bessen en amandel

Iedereen die net zoals mij af en toe wat te veel nadenkt over het leven, weet dat dit soms ten koste gaat van positieve energie.  Gelukkig zijn er tijdens mijn momenten van gevoelens uiten mensen die ik kan vertrouwen en waar ik even mee kan praten. Dat lucht op en op mijn beurt luister ik natuurlijk heel graag naar die anderen.  Lucky “Mie” denk ik dan dat ik verbondenheid mag voelen met zo’n toppertjes uit mijn omgeving.  Tegelijkertijd denk ik ook vaak (aja, denken hé) aan mensen die dit geluk niet mogen ervaren.  De campagne van “Warme William” waar je nu veel over hoort in de media, vind ik dan ook een knap initiatief.  Wat als we het nu eens gezellig zouden maken … warme  kaneelrolletjes met amandel en blauwe bessen, tasje koffie erbij … zou dat niet meer mensen aanzetten om te praten en oprecht te luisteren naar elkaar?  Volgens mij kunnen daar alleen maar wonderen van komen.  Toch?

Wat heb je nodig:
7 g instant gist
125 g witte suiker
125 ml melk
115 g boter
snuifje zout
snuifje kardemon
1 ei
500 g tarwebloem

Voor de vulling:
50 g boter
30 g kandijsuiker
100 g amandelschilfers
kaneel (naar smaak)
handvol blauwe bessen

Hoe maak je het:

Begin met het maken van het deeg.  Doe hiervoor de boter, samen met de melk, de suiker en de gist in een kleine pot.  Verwarm het geheel op een laag vuurtje tot de boter gesmolten is.

Doe het zout, de kardemon en de tarwebloem in een mengkom en giet het losgeklopt ei erbij.  Schenk er vervolgens de vloeibare ingrediënten bij.  Kneed het geheel tot een soepel, licht plakkerig deeg.  Maak er een bal van en laat die afgedekt rijzen in een ingevette kom.  Dit neemt 1 uur in beslag.

Maak ondertussen de vulling.  Laat de boter met de kandijsuiker smelten op een laag vuurtje.  Doe er kaneel bij naar smaak.

Rol het gerezen deeg uit tot een plak van 1 cm dikte.  Smeer de bovenkant in met het suiker, botermengsel.  Strooi er amandelschilfers over en rol het deeg voorzichtig op.  Snijd van de rol plakken van ongeveer 2 cm dikte van.  Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat of in een bakvorm.  Bedek en laat nog een 20-tal minuten rijzen.

Verwarm de oven op 200°C.  Strooi er blauwe bessen over en nog wat extra amandelschilfers.  Bak de broodjes in de oven voor een 30-tal minuten.

Serveer warm met een lekker tasje koffie.
Je kan dit afgedekt even bewaren en kort opwarmen in de oven wanneer je ze wil serveren.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,

image_pdfimage_print