Kikkererwtensalade

Kikkererwtensalade

Wanneer het barbecueseizoen weer zijn hoogtepunt bereikt en wanneer het Belgische weer wil meewerken, rijst de vraag “wat eten we vandaag”?
Wil jij ook wel eens wat anders grillen? Of zit je te denken aan andere bijgerechten om te serveren?  Lees dan vooral verder …  Dit wordt jouw blog!
Een tintje anders dan anders, maar o zo lekker is mijn alternatief barbecue menu.  Pittig, kruidig, divers en met veel smaak en kleur.  Hoe klinkt een kikkererwtensalade met pitabroodjes, een grote kom couscous, een Arabisch tomatenslaatje en gegrilde kip?  Als muziek in je oren toch?

Breng je etentje helemaal in de sfeer door de kleine details niet te vergeten.  Gebruik grote, ronde schalen en een tajine om al het lekkers te presenteren.  Serveer kleine gerechtjes die je allemaal tegelijkertijd op tafel zet.  Vergeet varkensvlees, maar kies voor kip of lamsvlees.  Selecteer voor je tafeldecoratie uitbundige kleuren zoals kobalt- blauw, smaragd- groen of saffraan rood.  Haal ook alvast je koperen, zilveren of gouden accessoires  uit de kast.  Werk tenslotte het geheel af met kussens en heel veel theelichtjes.

Ik beloof het je, je barbecue festijn kan niet meer stuk wanneer je het eens over een heel andere boeg gooit en kiest voor een super gezellige, geurige en smaakvolle Oosterse avond.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

Voor de salade:
250 g kikkererwten
1 komkommer
10-tal snoeptomaatjes
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 rode paprika’s
1 theelepel garam masala
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
grof zout
zwarte peper

Voor de korianderdip:
half bosje verse munt
bosje verse platte peterselie
half bosje verse koriander
lepel honing
citroensap
1 cm verse gember
theelepel komijn
snuifje chilipoeder
zwarte peper
grof zout

Voor de afwerking:
half bosje verse koriander
8-tal pittabroodjes
Griekse yoghurt

Hoe maak je het:

Was de paprika’s en snijd deze in de helft.  Verwijder de zaadlijsten en leg de helften (met de bolle kant naar boven) op een bakplaat bekleed met bakpapier.  Zet de bakplaat onder de grill van de oven tot de paprika’s zwart geblakerd zijn.  Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen in een kom afgedekt met plastic folie.

Spoel ondertussen de kikkererwten en de komkommer.  Snijd de komkommer in de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Spoel de tomaatjes en maak er halfjes van.  Schil de sjalot en snipper deze fijn. De gesneden groenten mogen in een mengkom.

De paprika’s zijn ondertussen afgekoeld.  Ze ontvellen gaat nu super makkelijk.  Snijd de ontvelde paprika’s in stukjes en voeg bij de andere groenten.

Maak een dressing van de olijfolie met het citroensap en breng op smaak met geperste look, de garam masala kruidenmengeling, een snuifje peper en zout.  Meng de dressing onder de groentjes.

Gebruik een foodblender om de korianderdip te maken.  Blend de verse kruiden met de honing.  Voeg wat citroensap toe en rasp verse gember bij de dip.  Breng op smaak met een komijn, snuifje chilipeper, zwarte peper en zout.

Serveer de kikkererwtensalade met pittabroodjes de korianderdip en wat yoghurt.

Sluit de avond af met verse muntthee.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply