Caprese, Italiaanser kan haast niet. Dikke plakken kwaliteitsvolle mozzarella, zongerijpte tomaten en groener dan groene basilicum. Deze ultieme combo doet menig hartjes sneller slaan. Wil je toch weer eens iets anders, maar blijf je graag in Italiaanse sferen, probeer dan deze kip Caprese. Je combineert het met pasta of waarom niet met rozemarijn krieltjes? Het is maar een ideetje hé 😊
Schijnt de zon en heb je zin om dit gerechtje op de bbq te maken dan kan dit prima. Moet ik hierbij nog vertellen dat de verse kruiden uit de tuin een plusje zijn in dit gerecht? Vers gemaakte pesto maakt van dit gerechtje een zomers toppertje.
Wat heb je nodig (voor 4 personen)
Voor de kip:
4 kipfilets
mozzarella
olijfolie
peper
zout
tomaten (ik gebruikte kleine smaakvolle tomaatjes in verschillende kleuren)
enkele blaadjes verse basilicum
Voor de krieltjes:
10-tal krieltjes
boter
olijfolie
1 rode ui
2 teentjes look
enkele takjes verse rozemarijn
grof zeezout
Hoe maak je het:
Spoel de tomaatjes en snijd ze in stukjes. Doe ze in een mengkommetje en hussel door elkaar met lekkere olijfolie en vers gemalen peper.
Borstel de krieltjes schoon en kook ze voor in gezouten water. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn. Giet af en dep droog.
Schil de rode ui en snijd in 4 grote stukken. De ui zal zachtjes karamelliseren en zorgt voor een lekkere smaak. Schil de look en plet de teentjes met de zijkant van je mes. Verwarm de olijfolie en de boter op een niet te hoog vuur (look krijgt een bittere smaak, bij te hoge temperatuur). Schep de krieltjes in de pan en verdeel de look, rozemarijn en de rode ui ertussen. Kruid het geheel met grof zeezout. Laat zachtjes bakken.
Bak de kipfilets in een andere pan goudbruin. Kruid met peper en zout langs beide kanten. Wanneer het vlees gaar is, laat je een schijfje mozzarella zachtjes smelten op het vlees.
Serveer de kip met de tomaten en de krieltjes. Werk het geheel af met verse basilicum.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.
Liefs