In de categorie huisfavoriet “zalig om te eten” staat kip fajita in onze top 5. En terecht want dit is een makkelijk recept, kidsproof en natuurlijk goddelijk lekker. Feestje gepland of geen idee wat je gaat maken? Probeer dan zeker dit typisch Mexicaans gerechtje. Kruidige kipreepjes en groenten die gewikkeld worden in een zachte tortilla. Wat het voor mij heel gezellig maakt is de manier van serveren. Kleine potjes en schaaltjes op de tafel met bijvoorbeeld een lekkere salsa, guacamole, gemalen cheddar kaas, tomaatjes, maïs en een toefje zure room. Viva la Mexico!
Wat heb je nodig voor 4 personen:
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
2 rode uien
4 enkele kipfilets
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes look
½ theelepel cayennepeper
2 theelepels chilipoeder
1 theelepel zout
1 theelepel paprika poeder
½ theelepel komijnpoeder
snuifje vers gemalen zwarte peper
tortillavellen
Eventuele extra’s:
4 lente-uitjes
zure room
1 limoen
tomaatjes
mais
verse koriander
Hoe maak je het:
Begin met het maken van een marinade voor de kip. Meng de cayennepeper, chilipoeder, zout, paprikapoeder, komijnpoeder en de zwarte peper zorgvuldig met de olijfolie. Breng op smaak met de geperste teentje look.
Snijd de kipfilets in reepjes en verzamel de reepjes in de marinade. Zorg dat de kip goed gemengd is onder de marinade. Dek de kip af en zet even aan de kant.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in repen. Schil de uien en verdeel in halve maantjes.
Bak de gemarineerde kip in een hete pan of wok. Verwijder de kipreepjes uit de pan en hou ze even warm aan de kant.
Voeg een heel klein beetje olijfolie in de pan en bak de groenten op een lager vuur. Ze mogen nog knapperig zijn. Voeg de kip terug bij de groenten in de pan en laat nog even meebakken.
Warm op een matig vuur de tortillavellen op. Serveer de fajita in een warm tortillavelletje samen met de extra’s naar keuze.
Tip; een knijp van een half limoentje boven de kip is echt ay caramba!
Zo waanzinnig lekker!
Liefs,
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.