Skip to content Skip to footer

Op regenachtige herfstdagen denk ik wel eens aan een geurige curry, vol rijke smaken en een warme kick van Verstegen kruiden.  De smaak van Kip Madras komt dan als eerste naar voren. Dit gerecht is een samensmelting van exotische kruiden en malse kip, die je onmiddellijk meeneemt naar de Indiase keuken.
Een belangrijk onderdeel van een goede Kip Madras is het gebruik van de juiste kruiden.  Verstegen biedt een kant-en-klare kruidenmix aan voor Kip Madras. Deze mix maakt het eenvoudig om thuis de authentieke smaak van dit gerecht na te bootsen, zonder dat je zelf allerlei losse specerijen hoeft te mengen.   Snel en makkelijk dus.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

4 kipfilet
1 ui
2 teentjes look
1 rode paprika (je kan ook chilipeper toevoegen als je van pikant houdt)
4 tomaten
400 ml kokosmelk
1 eetlepel Verstegen Kip Madras kruidenmix
rijstolie

Lekker met rijst (of naanbrood) en sugarsnaps

Hoe maak je het:

Kook de rijst met gaar in een rijstkoker.

Snipper de ui en look fijn.  Snijd de kip, paprika en tomaten in blokjes.
Verhit een beetje olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook totdat ze zacht zijn.  Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin.  Kruid met de Verstegen kruidenmix en roer goed door.
Voeg de tomatenblokjes en paprikablokjes toe.  Tijd om de kokosmelk bij je gerecht te gieten.  Laat het geheel rustig sudderen tot de kip gaar is en de saus ingedikt is.

Serveer de Kip Madras met rijst en gekookte sugersnaps.
Dit smaakvolle gerecht tover je snel en makkelijk op tafel.

Liefs

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.