Ik beschrijf mezelf graag als authentiek, maar wat wil dit eigenlijk zeggen en hoe zit dat met mijn blog en de samenwerkingen die ik bewust aanga? Awel …
Authentiek komt van het Griekse woord authentikos. Dat staat voor eigenaarschap tonen of simpeler gezegd … je neemt verantwoordelijkheid voor eigen beslissingen en je blijft daarbij trouw aan jezelf.
Wat voor mij hierbij belangrijk is dat ik dicht bij mezelf kan blijven. Ik volg graag mijn intuïtie, mijn gevoel, maar niet zonder mijn verstand . Ik luister dus naar het kleine stemmetje in mezelf, maar ik verzamel ook zinvolle informatie. Ik denk dus met mijn gevoel 😊
Ook voor mijn blog maak ik dezelfde oefening. Ik ga echt niet naar elk event, ik neem niet elke opdracht aan en ik aanvaard al zeker niet elk pakket dat men wilt opsturen.
Samenwerken met merken doe ik dus pas als het goed voelt in mijn onderbuik.
Zo ken ik de kruiden van Verstegen al heel erg lang en weet ik dat ze niet alleen lekker smaken, maar ook dat ze bij Verstegen “echt zijn” belangrijk vinden. Een magic match tussen Verstegen en Mie en Place. Dat is dus dé reden waarom ik enkel kies voor kwaliteitsvolle kruiden die echt smaken.
Meer lezen over Verstegen en hoe ze zorg dragen voor onze aarde via duurzame landbouwmethodes? Lees dan zeker mijn blog over een smaakvolle curry met gehaktballetjes.
Zin om te koken? Lees dan snel verder want deze kip met cider en appels is écht de moeite ♥
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
4 kipfilets
2 sjalotjes
1 teentje look
1 klontje boter
4 appels (ik koos voor Boskoop)
1 eetlepel suiker
1 grote eetlepel mosterd
1 scheut droge Cider
1 scheutje room
2 dl kippenbouillon
1 eetlepel bloem
1 eetlepel mosterdzaad
mengeling peper en grof zeezout
Hoe maak je het:
Plet de mosterdzaadjes in een mortier, met een pan kan ook hoor. Smelt de boter in een stoofpot en bak de kip goudbruin langs alle kanten. Kruid met het mosterdzaad, peper en zout.
Schil de sjalotjes en de look en snipper fijn. Laat even meebakken met de kip. Bestuif het geheel met een lepel bloem en blus vervolgens met de Cider. Laat de alcohol verdampen en meng een lepel mosterd door de saus. Voeg ook wat kippenbouillon toe. Zet het vuur laag en laat de kip traag verder garen.
Was ondertussen de appels en snijd ze in maantjes. Bak de schijfjes in een klontje boter. Schep een lepel suiker over de appels en laat karamelliseren.
Controleer of de kip gaar is en schenk de room bij de saus.
Schep de appels bij de kip.
Serveer de kip met appels en cider met pastinaakpuree met zure room.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.
Liefs,