In België zouden we drie inheemse slangen kennen. De ringslang zou de grootste slang zijn in ons land. Maf hé, maar schrik hoef je niet te hebben want … de slangen hier zijn ongevaarlijk voor de mens. Moest dit je niet geruststellen dan plant je best dragon in je tuin. De plantjes die je in de winkel koopt, zijn altijd een beetje zielig, maar in mijn eetbare tuin heb ik keuze genoeg om smalle, speervormige blaadjes te selecteren. Volgens de legende zouden de blaadjes van dragon helpen bij een slangenbeet, maar vermits de ringslang niet zal bijten, gebruik ik het kruid liever in béarnaisesaus of in dit gerecht. Deze kip met dragon en citroen is heerlijk met courgette en doperwten. Het is een ovengerecht en je hebt er dus zelf niet veel werk mee maar, het smaakt daarom niet minder tintelend. Zou dragon dan toch iets met slangen te maken hebben?
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
4 kipfilets
1 bolletje look
½ bio citroen
handvol verse dragon
peper
zout
1 courgette geel
1 courgette groen
150 g doperwten
1 zoete ui
150 g krieltjes
klontje boter
scheutje olijfolie
Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 200°C.
Verhit een klontje boter en wat olijfolie in een ovenbestendige pan. Bak de kipfilets aan beide kanten aan en kruid met peper en zout.
Spoel de krieltjes en snijd ze in de helft. Voeg de aardappeltjes bij de kip en schep een paar keer om. Verwijder de losse deeltjes van de bol look en snijd met een scherp mes een halve centimeter van de bovenkant. Leg de look bij de kip.
Besprenkel het geheel met citroensap van ½ citroen en plaats de pot in de voorverwarmde oven voor 25 minuten. Draai de kip om en zet nogmaals voor 25 minuten in de oven.
Spoel de courgettes en snijd in hapklare blokjes. Snipper ook de zoete ui en de verse dragon fijn.
Schik de courgettes, de ui, de doperwten en de dragon in de ovenschaal en zet terug in de oven voor 20 minuten. Wanneer de krieltjes goudbruin zijn en de kip gaar dan is je gerecht klaar.
De look kan je uitnijpen over je gerecht of gebruiken in een mayonaise.
Heerlijk toch?
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
liefs,
