Kip met granaatappel

Kip met granaatappel

Kip met granaatappel? Wanneer je net als ik dol bent op de gerechten van topkok Yotam Ottolenghi of wanneer je al eens recepten uit het Midden-Oosten hebt klaargemaakt, dan heb je zeker al eens granaatappelmelasse tussen de ingrediëntenlijst zien staan.  Deze dikke, zoetzure siroop van granaatappel wordt vaak in marinades of dressings gebruikt en zorgt voor een ware smaakexplosie in je gerecht.  Je vindt deze bijzondere lekkernij o.a. bij Oil & Vinegar of je kan het eventueel vervangen door balsamico azijn met een beetje honing (of suiker).
Benieuwd wat jullie vinden van deze makkelijke, magische stoofschotel!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

4 kipfilets
6 eetlepels granaatappelmelasse
½ rode chilipeper
vers gemalen zwarte peper
snuifje komijnpoeder
snuifje paprikapoeder
snuifje grof zout
scheut olijfolie
4 teentjes look
4 rode uien
250 ml tomatenpassata
120 g granaatappelpitjes

Serveren met geurende jasmijn rijst

Hoe maak je het:
Pel de uien.  Snijd de ui en in halve maantjes.  Pel de look en plet deze met de zijkant van je keukenmes.  Snipper de chilipeper fijn (was je handen grondig na dit werkje).

Kruid de kip met peper en zout.  Verwarm wat olijfolie in een ruime stoofpot en schroei de kip langs alle kanten toe.  Haal de kip uit de pot en zet even aan de kant.

Voeg de uien toe in dezelfde pan, eventueel met nog een beetje olijfolie.  Wanneer de uien gefruit zijn, mag je de look en de fijngesnipperde chilipeper toevoegen.  Blus na enkele minuten met de tomatenpassata en de lepels granaatappelmelasse.  Kruid met komijnpoeder, paprikapoeder, vers gemalen zwarte peper en zout.  Schik de kip terug in de stoofpot en zet een deksel op de pot.

Laat rustig pruttelen tot de kip gaar is.

Kook ondertussen de rijst met de rijstkoker.

Ik vind het heerlijk om de malse kip uit elkaar te trekken en zo te serveren boven op de rijst met de lekkere saus en extra veel granaatappelpitjes.

Yes, I love this!

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply