De Dutch oven vind ik een fantastische tool om te gebruiken op de bbq. Een stoofpot van zwaar materiaal (gietijzer), kleine pootjes en een zwaar deksel is uitermate geschikt om gerechten langere tijd te garen via indirecte hitte. Braden van vlees wordt zo een makkie, maar ook brood bakken, stoven en sudderen kan allemaal met deze pan. Een heerlijk recept vol met groentjes is deze kip met Provençaalse kruiden. Ik hoop dat deze stap voor stap mag tonen waarom ik zo’n fan ben van onze Dutch oven.
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
4 kipfilets
1 gele paprika
1 rode paprika
1 courgette
250 g paddenstoelen
handvol kerstomaten
2 rode uien
4 teentjes look
kruidentuiltje van verse rozemarijn, tijm, salie, oregano
Provençaalse kruiden van Verstegen
Peper van Verstegen
Zout van Verstegen
rijstolie
Hoe maak je het:
Bbq wil zeggen een goede “mise en place”. Zorg dat de kip op kamertemperatuur is, de groenten gewassen en gesneden zijn en de kruiden klaarstaan.
Steek je bbq aan en zorg voor indirecte warmte tussen de 150°C en 180°C. Zet je Dutch oven op het vuur en bak stukjes kip bruin in een beetje rijstolie. Kruid de kip met peper en zout.
Verdeel de stukken paprika, ui en look tussen de kip. Ook het kruidentuiltje van verse rozemarijn, salie en oregano mag erbij.
Plaats het deksel op de Dutch oven en laat de zachtjes gaar worden.
Tijd om de zachtere groenten zoals de paddenstoelen, blokjes courgette en tomaten toe te voegen. Kruid het geheel met Provençaalse kruiden, laat nog kort sudderen en roep je gasten aan tafel.
Liefs
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.