Kip pesto pasta met champignons

Kip pesto pasta met champignons

Ik ben heel benieuwd wat voor jou de ingrediënten zijn die van jouw zondag een topdag maken?  Voor mij is het eigenlijk heel simpel.  😉 Opstaan wanneer ik wakker ben. Yes I know, ik sta altijd heel vroeg op omdat ik echt van de stilte van de vroege ochtend hou, ik geniet van het ontwaken van de wereld en het gevoel dat ik niets ga missen omdat ik al wakker ben. Het maakt me rustig, raar, but I guess that’s Mie.  Op mijn ideale zondag kan ik genieten van het (zon)licht.  Maakt niet uit welk seizoen, zolang ik wat straaltjes zon zie ben ik gelukkig.  Wat zeker ook niet mag ontbreken is het voelen van verbondenheid met mijn gezin en vrienden.  Vind ik werkelijk heel belangrijk bovendien geeft het me energie.  Nu we toch goed bezig zijn heb ik nog twee verzoekjes.  Op nummer 1 geniet ik op mijn favoriete weekenddag heel graag van een beetje natuur: strand, bos, of zelfs een tof parkje in een leuke stad kunnen voor mij magie betekenen en dan last but not least natuurlijk … food.  Over zondagseten kan ik weer een heel ander blogartikel schrijven (ja ik kan tetteren), maar laten we nu heel even bij comfort food houden.  Een lekker pastaatje bijvoorbeeld.  Met kip, zongedroogde tomaten, verse pesto, rucola en champignons.  Mix dit alles eens goed door elkaar, doe er wat liefde bij, een knuffel en een zoen op mijn voorhoofd en bam!  Mijn recept voor de perfecte zondag.  Simpel toch deze kip pesto pasta met champignons?

Nog pesto over?  Geen probleem … zoek bij mijn index naar recepten met pesto zoals deze courgettesoep met korstjes bijvoorbeeld.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

Voor de pasta:
400 g pasta penne
4 kipfilets
1 sjalot
150 g half zongedroogde tomaatjes
250 g champignons
2 teentjes look
scheutje Solo crèmefine culinair (ideale vervanger voor room)
vers gemalen zwarte peper
grof zeezout
chilivlokken (naar smaak)
beetje citroensap
klontje solo bakken en braden

Verder:
enkele lepels verse pesto volgens mijn recept
100 g verse rucola
eventueel verse basilicum
handvol pijnboompitten

Hoe maak je het:

Borstel de champignons en snijd ze in schijfjes.
Maak de pesto volgens mijn recept.

Snijd de kipfilets in hapklare stukjes.  Verwarm een klontje solo bakken en braden en bak de stukjes kip goudbruin langs alle kanten.  Kruid met peper, zout en chilivlokken. Kijk hier wel even mee uit hé.  Voeg de zongedroogde tomaatjes en de fijngesnipperde sjalot toe.  Voeg na enkele minuten de schijfjes champignons toe.  Besprenkel met enkele druppels citroensap.  Pers de look boven het geheel en voeg enkele lepels pesto toe.  Roer het geheel onder elkaar.  Wanneer de champignons gaar zijn voeg je een scheutje Solo crèmefine culinair toe.  Laat inkoken.

Kook in een grote kookpot met een ruime hoeveelheid water de pasta beetgaar.  Giet de gare pasta af en voeg bij de saus.  Kruid eventueel nog een beetje peper en zout toe.
Serveer met de verse rucola en eventueel wat basilicum.
Wat geroosterde pijnboompitten maken het geheel af.

Heerlijk die zondag toch?

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,

image_pdfimage_print