Nog een beetje geduld en dan mogen we hopelijk weer zonder mondmaskers leven… ik tel alvast af. Miss Corona leert me wel om geduld te hebben en tijdens het koken, heb je ook vaak extra geduld nodig. Wist je dat je super malse kip kan maken door je tijd te nemen en ze eerst te marineren in yoghurt? Kip tikka masala is misschien wel een van de bekendste gerechten waarbij kip eerst even mag rusten in een yoghurtsausje. Er bestaan wel 50 verschillende recepten voor het maken van dit typisch Indiaas recept. Maar dit receptje … durf ik het zeggen??? Ja hoor, zo lekker ❤
Wat heb je nodig voor 4 personen:
Voor de marinade van de kip:
500 g kipfilet
2 dl Griekse yoghurt
1 teen verse knoflook (geperst)
2 cm verse gember (ik bewaar deze in de diepvries, handig bij gebruik want je kan wat je nodig hebt raspen)
Garam Masala van Verstegen
kurkuma van Verstegen
gemalen komijnpoeder van Verstegen
chilivlokken van Verstegen
zout van Verstegen
Voor de saus:
1 eetlepel plantaardige olie
1 eetlepel boter
1 zoete ui
1 grote teen look
1 eetlepel Garam Masala van Verstegen
1 eetlepel gemalen komijnpoeder van Verstegen
½ eetlepel kurkuma poeder van Verstegen
½ eetlepel gemalen koriander van Verstegen
chilipoeder naar smaak
zout van Verstegen
250 dl passata van tomaten
2 dl room
eventueel wat suiker
Afwerking:
naanbrood
verse koriander of platte peterselie
rijst
Hoe maak je het:
Eerst dus de marinade voor de kip. Snijd de kip in stukken. Doe ze in een diepvries zak. Voeg de yoghurt, de gedroogde en de verse kruiden toe. Sluit de zak en laat een nacht marineren.
Smelt wat boter met olie in een stoofpot met dikke bodem. Bak de stukjes gemarineerde kip aan. Draai regelmatig om.
Snipper de zoete ui fijn en voeg bij de kip. Ook de verse look en de gedroogde kruiden mogen bij de kip. Voeg de tomatenpassata toe. Laat sudderen en voeg wanneer de kip gaar is de room toe. Je kan het geheel wat zoeter maken met een snuifje suiker.
Server deze kip tikka masala met rijst of met naanbrood.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.
Liefs,