Kippenburger anders

Kippenburger anders

Door het combineren van verschillende smaken kan je soms heel erg verrassen.  Bij deze kippenburger anders serveer ik geen broodje, sla of saus, maar wel homemade wortelspread en verse guacamole.  Het resultaat oogt origineel, fris en kleurig.

Bovendien is de smaak overheerlijk en prikkelen de geurende kruidenmengsels je neus.  Moet ik je nog vertellen dat deze variatie mijn favoriete kippenburger is?.  Het geeft me burgerplezier van de eerste hap tot de laatste en daarom deel ik weer heel graag dit verrassende recept met jullie. Smakelijk!

Wat heb je nodig voor 4 personen:
Voor de burgers:
600 g kippengehakt
1 grote zure appel
1 grote sjalot
1 groene chilipeper
handvol verse koriander
1 theelepel grof zeezout
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel vers gemalen zwarte peper

Voor de guacamole:
2 rijpe avocado’s
1 sjalot
sap van 1 limoen
lekkere olijfolie
cayennepeper
verse gemalen zwarte peper
grof zout

Voor de wortelspread:
200 g wortel
25 g kikkererwten
1 teentje look
½ appel
1 eetlepel olijfolie
1 ½  theelepel currypoeder
wat vers gemalen gember
1 eetlepel Griekse yoghurt
enkele druppels appelazijn
enkele blaadjes verse koriander
vers gemalen zwarte peper
grof zeezout

Afwerking:
grof zeezout
vers gemalen zwarte peper
preischeuten
enkele plakjes courgette
olijfolie

Hoe maak je het:
Schil de zure appel, verwijder het klokhuis en snijd in fijne blokjes.  Snipper de sjalot fijn.  Meng de ingrediënten voor de burgers voorzichtig in een grote schaal.  Vorm hiervan 4 burgers.
Tips: Burgers vormen lukt beter met vochtige handen.  Maak de burgers niet te stevig zo worden ze tijdens het bakken niet hard.  Maak met je duim in elke burger een kuiltje zodat ze tijdens het grillen niet krom trekken.
Dek de burgers af met huishoudfolie en laat rusten in de koelkast.

Maak ondertussen de wortelspread en de guacamole volgens mijn recepten.
Snijd 4 plakjes courgette van ongeveer een halve cm dik.  Verwarm wat olijfolie in een grillpan tot de olie heet is.  Grill de stukjes courgette langs beide kanten tot er goudkleurige ribbeltjes zijn.  Kruid met zout, peper en enkele druppeltjes olijfolie.

Bestrijk de burgers langs 2 kanten met wat olijfolie.  Kruid met peper en zout en bak ze gaar in de grillpan.
Leg op elk bord een burger, schep hierop een lepel wortelspread, een lepel guacamole.  Werk af met een gegrild plakje courgette en wat preischeuten.  Gebruik een houten stokje om alles bij elkaar te houden.
Een lekkere burger, maar toch even anders.

Liefs,

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply