Kippensoep

Kippensoep

Wanneer het buiten stilletjes aan kouder wordt en het licht langzaam afneemt dan heb ik altijd een opkipp(kk)e(r)tje nodig :-).  Dit is een overheerlijk recept voor kippensoep op een andere manier en doet perfect dienst als hartverwarmende remedie.  Pittig, smaakvol, gezond, snel gemaakt en vooral overheerlijk!

Wat heb je nodig (1 liter soep):
1 kipfilet
olijfolie
200 g lente-uitjes
1 courgette
1 groene peper (zonder zaadjes)
1 teentje look
1 liter kippenbouillon
3 tomaten
1 theelepel gemalen komijn
zout
vers gemalen zwarte peper
handvol verse koriander
3 theelepels limoensap
2 avocado’s

Hoe maak je het:
Snipper de lente-uitjes, de look en de groene peper zeer fijn.  Spoel de courgette en snijd deze in fijne blokjes.  Spoel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes.

Verwarm wat olijfolie in een soeppot.  Stoof de lente-uitjes en de groene peper tot ze zacht zijn.  Voeg de look en de blokjes courgette toe en laat even meestoven.  Blus met de kippenbouillon en voeg de tomatenblokjes toe.  Kruid met de gemalen komijn, wat zout en peper.  Snijd de kip door in de lengte en voeg de stukken bij de bouillon (de kip zal sneller garen wanneer je de filet in stukken snijdt).  Breng het geheel tot het kookpunt en verlaag vervolgens de temperatuur.  Plaats een deksel op de kookpot en laat de soep rustig koken tot de kip gaar is.  Haal de kip uit de soep en pluk ze in stukjes.  Voeg de stukjes kip terug in de soep.  Breng op smaak met een beetje limoensap.

Schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd in blokjes.  Doe dit pas op het einde want avocado’s verkleuren snel.  Schep de warme soep uit in kommetjes en voeg vlak voor het opdienen de blokjes avocado toe en wat verse koriander.

Liefs,

mieke

 

 

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply