Kiprollade met provolone en salie

Kiprollade met provolone en salie

In mijn keuken kom ik tot rust, kan ik mijn hoofd leegmaken, maar ook mijn kleine frustraties wegwerken 🙂 Bijvoorbeeld met het maken van een kiprollade met provolone en salie.  Want om kipfilets om te toveren tot een rollade mag je meppen met een deegrol!  Mag je vullen met heel veel lekkers en oprollen met prosciutto.  Klinkt al lekker toch?
Vervolgens serveer je deze lekkernij met een smaakvolle knolselderpuree en krokant gebakken bruine paddenstoelen.
Dit is echt helemaal mijn ding.  Een eenvoudig recept, maar toch met zo veel smaak en een tikkeltje bijzonder.  Toch?
Ja, af en toe mag je eens pronken aan de tafel met feestelijke gerechtjes zonder frustratie! 🙂

Wat heb je nodig (voor 4 personen):
Voor de rollade van kip:

4 kipfilets
200 g provolone kaas
1 bosje verse salie
grof gemalen, verse peper
zout
12 sneden prosciutto
klontje hoeveboter

Voor de knolselderpuree:
1 knolselder
2 grote aardappels
peper
zout
nootmuskaat
klontje hoeveboter
scheutje room

Voor de afwerking:
250 g bruine paddenstoelen
1 teentje look
handvol peterselie
enkele blaadjes van de knolselder
peper
zout
citroensap
klontje hoeveboter

Hoe maak je het:
Verwarm alvast de oven op 180 °C.
Begin met de kipfilets.  Snijd elke kipfilet open zoals een envelop (één kant mag toe blijven).  Plooi het vlees open en leg het op een (iets te groot) stuk bakpapier.  Plooi het bakpapier over het vlees en mep een paar keer met een deegrol op het vlees.  Verwijder het papier.  Kruid de platte kipfilets met peper en zout.  Snijd de kaas in blokjes en snipper de salie fijn.  Leg op elk stukje kip wat kaas en de salie.  Neem de prosciutto en leg ongeveer 3 sneetjes naast elkaar.  De sneetjes mogen elkaar een klein stukje overlappen.  Leg de kip op de ham en rol voorzichtig op.  Gebruik keukentouw om alles mooi toe te binden.

Smelt een klontje boter in een braadpan en bak de kipfilets aan langs alle kanten.  Wanneer ze een bruin korstje hebben, mogen ze in de warme oven tot ze gaar zijn.  Ongeveer 20 minuten.  Controleer regelmatig de gaartijd.

Snijd het loof van de knolselder, maar bewaar het voor later.  Halveer de knol en leg de groente met de platte kant op de snijplank.  Snijd de helften in dikke ringen.  Snijd nu zo dun mogelijk de schil eraf.  Spoel goed onder stromend water.  Snijd in blokjes van ongeveer dezelfde grootte.
Schil de aardappelen en snijd ook in blokjes.

Kook de aardappels en knolselder in licht gezouten water gaar.  Giet het water af en zet nog even op het vuur dat ondertussen uit staat.  Laat het laatste restje water verdampen.  Mix glad en kruid met peper, zout, nootmuskaat.  Voeg een klontje boter en een scheutje room toe voor de smeuïgheid.

Haal het gare vlees uit de oven en laat het rusten onder wat aluminiumfolie.

Borstel de bruine paddenstoelen en snijdt ze in kwartjes.  Bak ze aan in een beetje boter.  Zet het vuur lager en voeg een geplet teentje look toe.  Voeg een beetje citroensap bij de gebakken paddenstoelen.
Versnipper ondertussen de peterselie en enkele blaadjes van het loof van de knolselder.  Gebruik niet te veel blaadjes want de smaak is heel intens.

Verwijder het keukentouw en snijd het vlees in plakjes.
Serveer het vlees met de puree, de gebakken champignons en de verse kruiden.
Hemels voor mij!

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply