Kipspiesjes en paprikasalade

Kipspiesjes en paprikasalade

Daar gaan we weer.  Barbecue!  Het kan voor mij op elke (zomer)dag want geef nu toe, wie krijgt er nu geen trek van de geur van gegrild vlees?  Kipspiesjes mogen voor mij niet ontbreken op de barbecue.  Je maakt ze makkelijk zelf met mijn overlekkere marinade van mosterd en honing.  Ik serveer dit kiplekker gerechtje met een paprikasalade.  Het is een lekkere combinatie en erg populair bij mij thuis, daarom deel ik het recept graag met jullie.  Dit doet het geweldig op de barbecue, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een grillpan.

Wat heb je nodig voor 4 personen:
Paprikasalade:
4 rode paprika’s
1 eetlepel olijfolie voor bakken
handje verse platte peterselie
handje verse basilicumblaadjes
schaaltje tuinkers

Vinaigrette voor de paprikasalade:
3 eetlepels lekkere olijfolie
1 eetlepel witte balsamicoazijn
½ theelepel ruwe rietsuiker
3 takjes verse tijm
1 teentje look
grof zeezout
gemalen zwarte peper

2 dubbele kipfilets

Marinade voor kip:
4 eetlepels mosterd
4 eetlepels honing of agavesiroop
snuifje zout
snuifje paprikapoeder
snuifje cayennepeper
snuifje chilipoeder
verse chilipeper (naar smaak)
2 teentjes look (geperst)
citroensap (ongeveer een halve citroen)

Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 190°C.
Leg elk stuk kip tussen twee vellen bakpapier en sla voorzichtig op het vlees tot het een dikte van ongeveer 1 cm heeft.  Ik gebruik hiervoor een deegrol.  Leg de platte kip in een brede schaal en steek er metalen of houten stokjes in.  Ongeveer 3 per kipfilet.  (Wanneer je houten stokjes gebruikt, leg die dan op voorhand een tijdje in lauw water zodat ze niet verbranden op de barbecue).
Voeg alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar en meng alles voorzichtig door elkaar.  Doe de marinade over de kip.  Zorg dat alles mooi bedekt is.  Dek de schaal af en zet in de koelkast voor ongeveer een uur.

Maak ondertussen het slaatje met paprika.  Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.  Leg ze in een ovenvaste schaal (of op een bakplaat met bakpapier) en schep ze om met een eetlepel olijfolie en een snuifje zout.  Rooster ze in de oven tot ze gaar en lichtgekleurd zijn.  Haal de paprika’s uit de oven en doe ze in een kom.  Dek af met plasticfolie en laat afkoelen tot ze op kamertemperatuur zijn.  Je kan ze ook in een afgesloten plastic zakje doen.  Wanneer ze voldoende zijn afgekoeld, kan je van de paprika’s makkelijk de schil verwijderen.  Snijd ze in lange repen en doe ze in een kom.  Maak een vinaigrette van de olijfolie en balsamicoazijn.  Breng op smaak met de suiker, de verse tijm, de geperste look, wat peper en zout. Giet de vinaigrette over de paprika’s, dek de kom af en laat rusten aan de kant.
Bak de gemarineerde kipstokjes goudbruin op de barbecue of in een grillpan.
Vermeng de tuinkers en de verse kruiden met de paprika reepjes.  Proef en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
Controleer of de kip gaar is en snijd in stukken zodat de stokjes los komen van elkaar.
Serveer enkele stokjes kip met een beetje paprikasalade.
Lekker toch?

mieke

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply