Kipspiesjes met dipper

Kipspiesjes met dipper

Bij aangename temperaturen zijn niet alleen de avonden lang, maar ook de rijen in de supermarkt.  Op die momenten dat de tijd lijkt te kruipen en ik altijd de verkeerde kassa kies, zijn er mensen die net op dat moment de nood voelen om aan heel de buitenwereld te tonen dat ze het “druk druk druk” hebben en dus geen geduld om even te wachten.  Gelukkig heb ik mijn eigen ritueel om in mijn bubbel te blijven.  Allereerst vind ik dit het ideale moment om mijn handtas op te ruimen 😊 om vervolgens ♥ en likes te geven op mijn socials.  Als het dan nog niet mijn beurt is dan kijk ik stiekem in het winkelkarretje van iemand anders en maak ik er in mijn hoofd een gerecht mee.  Klinkt misschien raar, maar het helpt me enorm vooruit .  Omdat ik een krak ben in het kiezen van de kassa, waar altijd vertraging bij hoort, heb ik dus al enorm veel ingebeelde gerechten gemaakt en valt het me op dat er toch nog wel best veel mensen dingen kopen die je makkelijk en snel zelf kan maken.  Misschien kan ik volgende keer mijn Mie en Place gegevens uitdelen aan de wachtende mensen zodat ze op zijn minst hun kipspiesjes met dipper zelf gaan maken  😊
P.s.: als jij diegene bent die me aanspreekt in de winkel en me vervolgens enorm ziet schrikken, dan heb je me dus uit mijn bubbel laten vallen. 😉

Wat heb je nodig voor (4 personen):

Voor de spiesjes:
250 g kipfilets
scheutje olijfolie
enkele druppels vloeibare bouillon van Knorr (kip)
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel oregano
1 theelepel tijm
vers gemalen zwarte peper
grof zeezout
1 teentje look

Voor het dipsausje:
1 sneetje wit brood
250 g cherrytomaten
1 teentje look
snuifje cayennepeper
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel verse tijm
1 eetlepel sherry azijn
60 ml olijfolie
grof zeezout

Hoe maak je het:

Wanneer je houten satéprikkers gebruikt, laat je die best weken in koud water.  Op deze manier gaan ze niet verbranden tijdens het grillen.

Maak de marinade op voorhand zodat de kip tijd heeft om te marineren (ongeveer 3 uur).
Snijd blokjes van de kipfilets en doe ze in een grote mengkom.  Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, oregano, tijm bij de kippenblokjes.  Meng goed.  Voeg een scheutje olijfolie toe.   Pers het teentje look en voeg bij de kip.  Breng de marinade op smaak met peper en zout en een druppel vloeibare kipbouillon.  Meng alles nog eens goed door en dek af met plasticfolie.

Gebruik een kleine keukenrobot om het dipsausje te maken.  Maak van de cherrytomaten, de olijfolie, de sherryazijn een grove pasta.  Breng op smaak met een teentje geperste look, een snuifje cayennepeper, komijnpoeder, paprikapoeder en een eetlepel vers gehakte tijm.  Voeg eventueel nog een beetje grof zeezout toe.

Rijg de blokjes gemarineerde kip aan de spiezen.  Verwarm de grillpan en grill de kipspiesjes tot de kip gaar is.  Draai regelmatig om.
Serveer de kip met het dipsausje.
Heerlijk toch?

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply