Zon op je gezicht, de geur van gegrilde kip in de lucht, en die relaxte sfeer van buiten eten en samen genieten. De komende dagen beloven heerlijk barbecueweer te worden — hoog tijd om de perfecte piri piri-kipspiezen te maken. Pittig, sappig en vol smaak.
Ik ging aan de slag met de World Blend kruidenmix van Vertegen, geïnspireerd door de piri piri-kip die we vorig jaar in Lissabon proefden. Deze blend haalt precies dat kruidige, rokerige karakter naar boven dat zo typisch is voor de Portugese keuken. Paprika, chili, knoflook… je ruikt het en je waant je meteen weer op een rooftop in Lissabon.
Na het marineren legde ik de spiezen op de BBQ. Een simpele salade van komkommer, paprika en veldsla maakte het gerecht helemaal af. Geen ingewikkeld gedoe — gewoon puur eten en goed gezelschap.
Dit soort avonden maken de voorpret voor de zomervakantie alleen maar groter. Samen koken, buiten zitten tot de zon ondergaat, en proeven van andere culturen — zonder je huis te verlaten. Met een beetje kruiden en wat creativiteit begint de vakantie gewoon in je eigen tuin.
Wat heb je nodig (4 personen)
4 kipfilets
piri piri kruiden
rijstolie
Voor erbij:
500 g veldsla
2 rode paprika’s
1 komkommer
3 eetlepels olijfolie
9 eetlepels witte wijnazijn
peper
zout
limoensap
Hoe maak je het:
Snijd de kipfilets in blokjes en meng met piri piri kruiden en een eetlepel rijstolie. Dek af en laat voor minstens 4 uren marineren.
Kuis de veldsla, snijd de paprika’s en komkommer in blokjes en meng alles door elkaar. Maak een dressing van de olie en de azijn. Breng op smaak met peper en zout en wat limoensap. Schep onder de salade.
Gebruik je houten prikkers? Laat ze dan enkele uren weken in water zodat ze niet verbranden op de bbq.
Bak de kipspiezen op een hete bbq directe grill.
Serveer de kipspiezen piri piri met de salade.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.
Liefs