Skip to content Skip to footer

Klassieke kippensoep

Mie en Place klassieke kippensoep

Ik ben nooit een haantje de voorste geweest.  Op het voorplan staan en alle aandacht krijgen is helemaal niets voor mij, maar in mijn keuken test ik wel graag nieuwe dingen uit en ben ik de eerste om onbekende smaken te proeven.  Hoewel ik zeker geen neen zeg tegen een lekkere klassieker.  Zo krijg ik na de zomer altijd zin in soep.  Geen verfrissende gazpacho, maar wel een heerlijk kommetje dampende klassieke kippensoep … Is er iets beter om de overgang naar de herfst wat zachter te maken?  Ik denk het niet hé!
Meer fan van een klassieke kippensoep met een Mie en Place twist? Dan is deze kippensoep met avocado of deze Thaise kippensoep zeker iets voor jou.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

4 kippenbouten
2 uien
1 teentje look
3 wortelen
1 stronk prei
½ courgette
2 stengels selder
2 laurierblaadjes
1 steranijs
2 kruidnagels
3 liter water
zout
peper
eventueel vermicelli of lettertjes

Hoe maak je het:

Schil de uien, het teentje look, de prei, de selder en de wortels in grote stukken.  Hou wel wat prei, wortel en selder aan de kant voor de garnering.  Doe de grof gesneden groenten samen met laurierblaadjes, steranijs, zout, peper en kruidnagels in een soepketel.  Giet het koude water toe en breng aan de kook.  Voeg de kippenbouten bij de soep wanneer het water kookt.   Op deze manier voorkom je dat het vlees taai zal worden.  Laat zachtjes koken voor ongeveer 45 minuten.

Snijd ondertussen de resterende stukjes wortel, selder en prei in kleine blokjes. Zeef de soep en voeg de fijngesneden groeten toe aan de heldere kippenbouillon.  Proef of je eventueel nog wat extra peper en zout mag toevoegen.  Laat vervolgens de vermicelli of lettertjes garen in de soep.
Pluk het vlees van de kippenbouten en voeg het bij de kippensoep.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

liefs,