Koekjes

Koekjes

Voor ik mijn blog had, schreef ik ijverig recepten uit in een soort kookschriftje.  Vaak kwamen hier de gerechten in die door onze dochter lekker werden bevonden.  Het boekje groeide dus stilaan uit tot een kookboek met Camille-proof-recepten.  Deze verslavende koekjes waar je slechts drie ingrediënten voor nodig hebt, staan op één van de eerste blaadjes.  Heerlijk bij de koffie en ideaal om koekendoosjes te vullen.
Voor mij roepen ze levendige herinneringen op van een kleine meid met guitige ogen vol verwachting die met keukenschort en koksmuts klaarstond om mee te helpen met koekjes bakken.  Ondertussen maakt ze haar koekjes al alleen en kijk ik vol trots naar een meid van 10 met nog steeds diezelfde guitige ogen vol verwachting.  Love her!

Wat heb je nodig voor een 30-tal koekjes:

250 g zelfrijzende bloem
75 g bloemsuiker
150 g boter

100 g kristalsuiker

Hoe maak je het:

Weeg de ingrediënten zorgvuldig af.  Meng de zacht geworden boter met de bloemsuiker en de bloem tot je een egaal deeg krijgt.  Verdeel het deeg in 3 delen en rol er dikke worsten van.  Rol de worsten in kristalsuiker.  Verpak de worsten in plasticfolie en laat het deeg even rusten in de koelkast.
Verwarm de oven op 200°C en bekleed alvast een bakplaat met bakpaper.
Haal de deegworsten na een half uurtje uit de koelkast en snijd ze in schijfjes van ongeveer 1 cm.  Leg de deegschijfjes met de snijkant naar boven op de bakplaat.
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes even afkoelen terwijl u alvast een tasje koffie zet.
Bewaar ze in een afgesloten pot zodat ze langer krokant blijven.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply