Koffiegranita met ijs

Koffiegranita met ijs

Laten we het eens hebben over zondes … Wat vind jij onweerstaanbaar?  Waar kan jij niet aan weerstaan?  Ik ben zoals altijd weer heel nieuwsgierig 😀  Als ik aan zonde denk en voor de zekerheid, dan heb ik het over “zoete zonde”, dan denk ik altijd spontaan aan mijn lieve bomma en haar crème glace.  Niet normaal hoe hard zij kon genieten van haar bolleke ijs.  Allez bolleKES ijs want in mijn hoofd zie ik haar met smaak ijs eten voor ontbijt, lunch en avondeten en had zij op het einde van de dag met gemak 2,5 liter op.  Zou het echt?  Ik zou zoveel ijs nooit kunnen eten, maar de herinnering aan haar zoete zonde gaf me inspiratie voor dit lekker dessertje met koffiegranita met ijs.  Want ja, koffie was haar tweede zonde.  Misschien wordt dit wel jouw nieuwe zoete zonde en dan valt dat reuze goed mee. Toch?  Oh ja en als jij je nu afvraagt wat mijn zoete zonde is?  Laat me de jouwe weten en ik vertel je de mijne … flauw hé 😊

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

500 ml koffie
50 g suiker
koffie-ijs (ik ben fan van Côte d’Or koffie-ijs)
slagroom
walnoten

Mag het (nog) wat meer zijn dan kan je nog een beetje sterke drank bij (op) dit dessert serveren.  Ik zou dan voor Baileys kiezen.

Hoe maak je het:

Zet lekkere koffie en los hierin al roerend de suiker op.  Giet de koffie in een diepvriesbestendig bakje en laat de koffie afkoelen.  Plaats het bakje met een deksel in de diepvriezer.  Haal het bakje om de zoveel tijd even uit de vriezer.  Schraap met een vork de ijskristallen van de wand en meng het geheel goed door.  Stop de koffie weer terug in de vriezer.  Herhaal dit tot er geen vloeibare koffie meer over is.  Op deze manier krijg je fijne ijskristallen.
Klop de slagroom lobbig.
Serveer de koffie granita met een bolletje ijs, wat slagroom en wat verkruimelde walnoten on top.

Liefs,

 

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply