Skip to content Skip to footer

Kokossoep met ramen

Mie en Place kokossoep met ramen

Mijn gelukshormoon kan een enorme boost krijgen wanneer ik in de keuken aan de slag mag gaan.  In het hartje van ons huis vind ik niet alleen troost op momenten dat het nodig is, maar ook kracht en energie.  “Het moet je passie zijn”, zeggen mensen me vaak en ja … dat is ook zo.  Mijn zin om te koken kan zo groot zijn dat ik er vroeger voor zou opstaan (ik meen het), mijn dag er helemaal voor zou omgooien en mezelf helemaal kan verliezen in onze keuken.  Voor mij is koken mijn reden voor mijn bestaan.  In Japan spreken ze in zo’n situaties van “ikigai”, het woord dat je leven richting en betekenis geeft.  Die Japanners weten wel wat te vertellen over kwaliteit in je leven brengen.  Zo koken ze daar al eeuwen smaakvolle gerechten in karakteristieke kleipotten.  Het spreekt tot de verbeelding en dat vind ik niet alleen.  Le Creuset brengt een nieuwe Zen-lijn op de markt. De Cocotte Every is een kookpan die geïnspireerd is op die Japanse kleipotten.  Hoge zijwanden én met een dubbel deksel: een aardewerk deksel en een gietijzeren deksel.  Het binnenste deksel (met 2 gaatjes) voorkomt overkoken.  Deze kookpot is dus ideaal voor het bereiden van soep en rijst, maar ook stoofschotels kunnen makkelijk bereid worden in de Cocotte Every.  Ik ben alvast fan van mijn nieuwe blikvanger in de keuken.  Benieuwd wat jij van mijn kokossoep met ramen vindt?

Wat heb je nodig voor 2 liter soep:

1 lepel gele curry pasta
1 ui
1 teentje look
1 cm verse gember
snuif gedroogde kurkuma
snuif gedroogde curry
1 liter kippenbouillon (of groentebouillon als je het veggie wilt houden)
400 ml ongezoete kokosmelk
1 rode puntpaprika
handvol sugar snaps
150 g sojascheuten
150 g champignons
150 g wortel
200 g ramen
sap van een halve limoen
koriander naar smaak
beetje arachideolie

Hoe maak je het:

Snipper de ui en look fijn.  Stoof deze aan in een beetje arachideolie.  Voeg na enkele minuten de kurkama en curry toe.  Roer er de eetlepel gele curry pasta door.  Rasp een beetje gember in de Cocotte Every. Blus met de kippenbouillon en de kokosmelk en laat zachtjes pruttelen. 
Snijd ondertussen de zoete puntpaprika, de champignons en de wortels in stukjes.

Voeg de groentjes bij de pruttelende soep. Eerst de harde groenten (die langere tijd nodig hebben om te garen). Eindig met de groenten die minder gaartijd nodig hebben.

Breng een pot water aan de kook en gaar de ramen volgens de instructies op de verpakking.

Verdeel de ramen over de kommetjes.  Schep de soep in de kommetjes en werk af met wat limoensap en verse koriander.
Heerlijk en slurpen mag ♥

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,