Skip to content Skip to footer

Krans van worstenbroodjes

Mie en Place worstjeskrans

Ik kijk in de achteruitkijkspiegel en zie de vlammende ogen van de meneer in de auto achter mij.  Hij vindt het duidelijk niet nodig dat ik stop om iemand over te laten.  Een beetje verder aan het rode licht zie ik op het fietspad mensen ruzie maken.  De oudere man probeert aan de jonge mama te vertellen dat het kindje in zijn weg staat.  Ik zucht … probeer me niet te ergeren, maar stiekem is het daar al te laat voor.
Ik parkeer de auto en loop het bos in.  Ik hoop dat ik daar, met de voeten in het slijk en de geur van dennenbomen mijn ergernissen kan loslaten.  Meestal helpt het me wel.  Geen gsm, geen prikkels, alleen maar indrukken die ik laat inwerken.  Ik zie de scheve takken en de blaadjes met lichte beschadigingen.  Zeker niet alles is schoonheid in de natuur en toch is het prachtig.  Konden we maar met diezelfde blik naar onszelf en elkaar kijken?  Zo’n beetje mildheid kan onze kritische wereld best wel gebruiken.
Wanneer ik terug thuis ben, krijg ik trek in iets hartig.  Ik besluit om worstenbroodjes te maken.  Hier thuis zijn ze er allemaal fan van en het is super snel klaar.  Terwijl ik de warme krans uit de oven haal, valt mijn oog op dat ene worstenbroodje dat koppig naar de andere kant staat.  Ik lach en in plaats van streng te zijn voor mezelf denk ik: ach Mieke, wees zacht, je bent ook maar een mens.  De krans van worstenbroodjes is misschien niet perfect, maar lekker smaken gaat die zeker doen.

Wat heb je nodig (voor 1 krans):

croissantdeeg voor 24 mini-croissantjes
24 worstjes
lepel mosterd
eigeel
melk

Hoe maak je het:

Verwarm de oven op 180°C.
Maak het blik van croissantdeeg open en snijd met een mesje de driehoekjes los.  Bestrijk de brede kant met een beetje mosterd en leg er een worstje op.  Rol het croissantje met het worstje op van de brede kant naar de smalle kant.  Boter er ronde bakvorm in en bestuif met bloem.

Plaats de worstenbroodjes in de vorm en strijk ze in met een mengsel van eigeel met melk.
Zet de vorm in de oven voor ongeveer 30 minuten (afhankelijk van je oven).
Serveer de krans van worstenbroodjes warm met mosterd of met ketchup.

Liefs,

 

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.