Hier thuis is iedereen fan van deze wraps met kipnuggets. Knapperige sla, zachte guacamole, krokante kip en zoetzure uitjes. Het is altijd een beetje feest wanneer we dit gaan eten want met deze fantastische combinatie scoor je niet alleen bij kinderen.
Het recept vond ik bij Jeroen Meus, ik blijf wel trouw aan mijn eigen recept voor guacamole.
Dit is makkelijk, lekker en altijd leuk om te maken. Lees hieronder het recept.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
Voor de zoetzure ui:
2 rode uien
1 dl rode wijnazijn
8 eetlepels suiker
1 dl water
Voor de homemade guacamole:
2 rijpe avocado’s
1 sjalot
sap van 1 limoen
lekkere olijfolie
cayennepeper
verse gemalen zwarte peper
grof zout
Voor de kipnuggets:
arachideolie (2 eetlepels)
500 g kipfilets
50 g panko (dit is grof Japans paneermeel)
50 g bloem
2 eieren
een snuif kippenkruiden (TIP: de kippenkruiden van Verstegen vind ik echt top)
Voor de afwerking:
1⁄2 kropsla
4 zachte tortillavellen
Hoe maak je het:
De uitjes maak je best een hele tijd op voorhand zodat ze kunnen marineren. Ik bewaar ze altijd in een weckpot in de koelkast. Pel de rode uitjes en snijd ze in ringen. Met een mandoline gaat dit snel en zijn ze extra fijn. Doe ze in de weckpot. Verwarm de rode wijnazijn met het water en de suiker. Roer zodat de suiker oplost in het zuur. Schenk het hete zoetzure mengsel over de uien en sluit de bokaal. Plaats de uien in de koelkast.
Spoel de bladeren van de kropsla in ijskoud water. Laat ze uitlekken aan de kant.
Maak de guacamole volgens mijn recept.
Zelf kipnuggets maken is niet moeilijk en echt veel lekkerder. Geef de kip een krokant jasje door de panko en bak ze goudbruin in hete arachideolie. Laat de gebakken kip uitlekken op een bord met wat keukenpapier. Hoe je zelf kipnuggets maakt, lees je hier.
Warm de tortillavellen even op en bestrijk ze met een laag guacamole. Beleg ze met knapperige sla, enkele kipnuggets en gemarineerde zoetzure ui.
Deze wraps met kipnuggets is feest op je bord!
Liefs,
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.