Krokante kip wrap

Krokante kip wrap

Hier thuis is iedereen fan van deze krokante kip wrap van Jeroen Meus.  Knapperige sla, zachte guacomole, krokante kip en zoet zure uiringen.  Het is altijd een beetje feest wanneer we dit gaan eten want met deze fantastische combinatie scoor je niet alleen bij kinderen.
Ik blijf wel trouw aan mijn eigen recept voor guacomole. 🙂
Dit is makkelijk, lekker en altijd leuk om te maken.  Lees hieronder het recept.

Wat heb je nodig voor 4 personen:
Voor de zoetzure uiringen:
2 rode uien
1 dl rode wijnazijn
8 eetlepels suiker
1 dl water

Voor de homemade guacomole:
2 rijpe avocado’s
1 sjalot
sap van 1 limoen
lekkere olijfolie
cayennepeper
verse gemalen zwarte peper
grof zout

Voor de krokante kip:
arachideolie (2 eetlepels)
500 g kipfilets
50 g panko (dit is grof Japans paneermeel)
50 g bloem
2 eieren
een snuif kippenkruiden (TIP: de kippenkruiden van Verstegen vind ik echt top)

Voor de afwerking:
1⁄2 kropsla
4 zachte tortillavellen

Hoe maak je het:
De uitjes maak je best een hele tijd op voorhand zodat ze kunnen marineren.  Ik bewaar ze altijd in een wekpot in de koelkast.  Pel de rode uitjes en snijd ze in ringen.  Doe ze in de wekpot. Verwarm de rode wijnazijn met het water en de suiker.  Roer zodat de suiker oplost in het zuur.  Schenk het hete zuur-zoete mengsel over de uien en sluit de bokaal.    Plaats de uien in de koelkast.

Spoel de bladeren van de kropsla in koud water.  Laat ze uitlekken aan de kant.

Maak de guacomole volgens mijn recept.

Geef de kip een krokant jasje en bak ze goudbruin in hete arachideolie.  Laat de gebakken kip uitlekken op een bord met wat keukenpapier.  Hoe je zelf kipnuggets maakt, lees je hier.
Warm de tortillavellen even op en bestrijk ze met een laag guacamole.  Beleg ze met knapperige sla, wat krokante kip en gemarineerde uiringen.
Dit is feest op je bord!

Liefs,

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply