Kruidensoep

Kruidensoep

Ik denk dat iedereen zich er wel bewust van is dat we met zijn allen veel voedsel verspillen.  Dat dit niet oké is dat beseffen de meeste mensen ook wel, maar hoe pak je dit probleem nu aan?  Ik vind het een positief idee om niet met de vinger te gaan wijzen, maar om thuis al te beginnen om hier bewust mee om te gaan.  Op korte termijn zal je dit geld besparen en op langere termijn werk je concreet mee aan het verkleinen van de voedselafvalberg en bewustwording bij je huisgenoten.  De moeite om even bij stil te zijn als je het mij vraagt.  Ik zet een paar eenvoudige tips op een rijtje voor jullie.  Maak van fruit dat overrijp in de fruitschaal ligt een lekkere smoothie of bananencake.  Ook groenten met een vlekje kan je nog perfect gebruiken in een stoofpotje.  Oud brood kan je dan weer verwerken tot een croque of een zondags top ontbijt.  Wat dacht je van wentelteefjes?  Maak je koelkast leeg door met restjes een nieuw gerecht te maken.  Zo maak ik met de overschot van de saus voor mijn lasagne van knolselder een heerlijke kruidensoep.  Niet alleen soep, maar ook quiche, tortilla of een maaltijdsalade zijn ideaal om overschotjes te verwerken.  Heb je een diepvriezer in huis dan kan je natuurlijk dingen invriezen voor later.  Handig wanneer het even druk is.  Richt je koelkast en voorraadkast slim in.  Hou een overzicht en plaats oude producten vooraan zodat je die eerst gebruikt.  Tot slot mijn belangrijkste tip: maak een weekmenu op, kijk wat je nog in voorraad hebt en maak een winkellijst.  Als ik zonder lijstje ga winkelen dan kom ik meestal thuis met de helft dat ik niet nodig heb en moet ik terug omdat ik iets belangrijks vergeten ben 😊.  Volg ik slaafs dat weekmenu?  Nee natuurlijk niet, maar ik probeer wel met de ingrediënten die ik gekocht heb iets lekkers te maken.  Of wat had je gedacht?

Wat heb je nodig (voor ongeveer 1 liter soep):
Zoals je hierboven al kon lezen, maak ik deze soep met de restjes van de saus voor de lasagne met knolselder.
Ideaal en door de kruiden fantastisch lekker!!!  Ik voegde nog wat extra toe om tot een heerlijke maaltijdsoep te komen.

Wat deed ik er nog bij:
restjes gekookte aardappel
restjes knolselder
1/2 liter kippenbouillon (afhankelijk hoeveel saus je nog over hebt)

Balletjes:
300 g kippengehakt
1 ei
25 g paneermeel
peper
zout
vers gemalen nootmuskaat

Hoe maak je het:
Neem een grote pot en doe hierin blokjes gekookte aardappel, blokjes geblancheerde knolselder, de basissaus van de lasagne en een ½ liter kippenbouillon.  Laat even opkoken.
Rol ondertussen de balletjes.  Maak ondertussen de balletjes voor de soep.  Meng hiervoor het gehakt met het ei, paneermeel en kruid met peper, zout en nootmuskaat.  Was je handen en rol kleine balletjes.  Laat de balletjes garen in de soep.
Serveer warm met fijngesnipperde kervel.
Enjoy!

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,

image_pdfimage_print