Kruidige olie

Kruidige olie

Een heerlijke dipper voor brood, fantastisch lekker als vinaigrette bij een salade en perfect om je vlees te marineren is een kruidige olie.  Wist je dat je dit heel makkelijk zelf kan maken?  Bovendien kan je naar hartelust experimenteren met verschillende kruiden en smaakmakers.  Ik maakte een kruidige olie met oregano, basilicum en look.  Ik kies voor kruiden met een sterk aroma en gebruik een lekkere olijfolie.  Door dit te doen komen de smaken het best tot hun recht.  Vers te gebruiken en afgesloten bewaren in de koelkast voor maximum 2 dagen.

Wat heb je nodig voor 1 dipper:

3 teentjes look
enkele takjes verse oregano
handvol verse basilicum
grof zeezout
grof gemalen zwarte peper
120 ml olie met een neutrale smaak
1 tot 2 eetlepels rode wijnazijn

Hoe maak je het:

Pel de look en plet de teentjes met de zijkant van je mes.  Was de verse kruiden en snipper ze fijn.

Doe de olijfolie in een proper flesje of wekpot.  Voeg de geplette look en de fijngesnipperde kruiden in de olie.  Kruid met peper en zout en voeg een scheutje rode wijnazijn toe.  Meng goed zodat de smaken kunnen vermengen.

Bewaar afgesloten en in de koelkast.  Gebruik dit liefst vers.

Heel erg lekker met krokant brood en grof zeezout.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply