Whisky is een sterke drank die gedistilleerd is uit gegist graanbeslag en wordt gerijpt op houten vaten. Label 5 Bourbon barrel is een whisky die gerijpt heeft op ex-Bourbonvaten van eerste vulling. Resultaat is een zachte whisky met smaken van vanille en eikenhout. De subtiele fruitige toetsen van onder andere kokosnoot zorgen voor de nodige complexiteit. Deze whisky is perfect om van te genieten met ijs of in een cocktail.
Ik kies voor een klassieke zoetzure Whisky Sour met de Label 5 Bourbon smaak als basis. Deze cocktail behoort tot één van de oudste families van originele cocktails. Samen met andere klassiekers zoals de iconische Horse Neck, Old Fashioned of een eenvoudige whisky-cola wordt deze Whisky Sour vermeld in het “drinks book” van Jerry Thomas.
Wat heb je nodig voor één cocktail:
60 ml Label 5 Bourbon Barrel whisky
30 ml citroensap
15 ml suikersiroop
1 ei (eiwit)
1 scheutje Angostura bitter
Garnering: sinaasappelzeste
Hoe maak je een Label 5 Sour:
Vul de shaker met de Label 5 Bourbon Barrel samen met het citroensap en de suikersiroop. Heb je geen Angostura bitter in huis of liever geen eiwit in je cocktail? Laat deze dan gewoon achterwege. Liever wat zoeter? Gebruik dan meer suikersiroop. Iets te stevig gemaakt? Vul je glas dan aan met een scheutje bruiswater.
De Label 5 Sour oogt feestelijk en is makkelijk om te maken. Een cocktail die er zich echt toe leent om te finetunen naar jouw eigen smaak. De perfecte start van je (lockdown-blijf-in-uw-kot)party.
Enjoy!
Zin in meer cocktails of liever een mocktail? Hier vind je mijn recepten.
Liefs,
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.